Режим польоту на смартфонах: що це таке, для чого він потрібен і коли його необхідно активувати

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Мобільні телефони стали незамінними помічниками, які допомагають виконувати безліч повсякденних завдань, стежити за розкладом, спілкуватися з друзями та близькими, а також забезпечують легкий доступ в інтернет. Але є одна функція, яка, незважаючи на те, що часто зустрічається в мобільних пристроях, іноді викликає сумніви, – це режим польоту.

Для чого він потрібен, і чому мобільні телефони не повинні працювати в літаках? Режим польоту – це функція, присутня у всіх сучасних пристроях. Під час її активації пристрій відключається від усіх бездротових мереж, включно з Wi-Fi, мобільною передачею даних, Bluetooth і стільниковим зв’язком. Таким чином, відсутній доступ до інтернету, дзвінків, текстових повідомлень та інших функцій, що вимагають підключення.

Основна причина появи цієї функції пов’язана з авіацією. Коли ви перебуваєте в літаку, одна з інструкцій, яку ви отримуєте перед зльотом, – це вимкнути свої електронні пристрої або активувати цей режим на мобільному телефоні або ноутбуці.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Чому режим польоту все ще використовується?

У минулому вважалося, що сигнали мобільних телефонів та інших пристроїв можуть створювати перешкоди для систем навігації та зв’язку літаків. Однак подальші дослідження показали, що це не так. Варто зазначити, що нині основна причина, через яку пасажирів просять увімкнути авіарежим під час польоту, полягає в тому, щоб уникнути перешкод із наземними мережами.

Коли літак злітає, він підключається до кількох веж мобільного зв’язку. У підсумку це може призвести до перевантаження мереж, особливо якщо на борту багато пасажирів. Саме з цієї причини режим літака має бути ввімкнений протягом усього польоту, від зльоту до посадки. Крім того, з розширенням мереж 5G деякі частотні діапазони дуже близькі до тих, що використовуються в авіації, що може спричинити деякі проблеми з перешкодами.

Режим польоту – це функція на вашому мобільному телефоні або ноутбуці, яка відключає бездротові сигнали вашого пристрою. Це не дозволяє йому створювати перешкоди для систем зв’язку літака з наземними мережами, що може призвести до порушення безпеки під час польоту.

З цієї причини цей режим обов’язково має бути активований перед зльотом літака. Однак цей режим корисний не тільки в літаку, він може стати в пригоді і в інших ситуаціях, коли ви не хочете або не можете використовувати зв’язок, наприклад, у кінотеатрі, на нараді, щоб не відволікатися або заощадити заряд батареї.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.