Як користуватися телефоном весь день і не посадити акумулятор

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Хто з нас не стикався з проблемою телефона, який ну аж надто швидко розряджається. Пара годин, і сто відсотків у куточку екрана перетворюються на 15-20. Ще пів години – і пристрій сідає “в нуль”. Знайоме? І ось ви вже стоїте в магазині і доглядаєте собі новий гаджет, адже старий чомусь став непридатним. Щоб не допустити на вашому смартфоні такого швидкісного розряду батареї, “Липецькмедіа” підготував кілька порад.

Яскравість екрана

Яскравий і барвистий екран смартфона – це, звісно, добре, але занадто енерговитратно для телефону. Тому для збереження відсотків заряду рекомендується відмовитися від такої “розкоші” і встановити повзунок яскравості на значення в 50%. До того ж така нехитра дія не тільки заощадить заряд батареї, а й потурбується про наші оченята, зніме зайву напругу.

GPS і вібросигнал

Постійно працююча геолокація в телефоні сильно витрачає заряд батареї. Тому вимкніть її в налаштуваннях телефону і вмикайте тільки за потреби.
Вібросигнал або вібровідклик і зовсім можна відключити за непотрібністю. Адже кожен дотик зменшує заряд пристрою, тоді як сама функція не має практичної значущості. Лише реагує вібрацією на ваші дотики.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Мобільний зв’язок і Wi-Fi

Залишаючи дім, не забудьте вимкнути Wi-Fi, адже, найімовірніше, ця функція жодним чином не стане в пригоді вам у дорозі, а лише розрядить батарею гаджета. Чому? Усе просто, ваш пристрій буде постійно шукати доступну мережу, а що більше з’єднань і роз’єднань відбудеться, то швидше розрядиться апарат. Усі ті самі правила стосуються і мобільного зв’язку.

Збереження акумулятора

Сучасні мобільні телефони використовують літієві батареї. Їх вистачає на термін від 1 року до 3 років. У середньому за перший рік використання акумулятор телефону втрачає 30% від своєї максимальної ємності. І що більше він зношений – то швидше розрядиться гаджет. Довше зберегти стан акумулятора на 100% вам допоможуть наступні кілька правил:

  • не використовуйте смартфон під час заряджання;
  • купуйте тільки оригінальні зарядні блоки, адаптери та шнури;
  • вмикайте режим оптимізованої зарядки, якщо залишаєте телефон заряджатися на ніч;
  • уникайте перегріву або переохолодження пристрою.

Ну а якщо навіть такі заходи не допомагають вам зберегти заряд батареї на необхідний час, варіантів два: або вам варто поміняти акумулятор на телефоні (він може зноситися або бути неякісним від самого початку), або ви надто вибагливі до свого гаджета. У другому випадку варто придбати собі Power Bank, і насолоджуйтеся життям з додатковою “батарейкою” під рукою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.