Чому не варто вимикати Wi-Fi роутер на ніч

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У наш час важко знайти будинок без підключення до інтернету. Тому нерідко час від часу виникає одне й те саме запитання: чи рекомендується вимикати роутер на ніч? Залежно від того, кого ви запитаєте, відповідь може бути позитивною або негативною, хоча насправді правильніше було б говорити про кожен конкретний випадок.

Однак є певні обставини, за яких рекомендується, а то й необхідно, тримати його увімкненим постійно. Ми розповімо вам усе, що потрібно знати про це.

Причини, через які не варто вимикати Wi-Fi роутер на ніч

Озираючись назад, можна сказати, що немає жодної причини, через яку не варто вимикати роутер на ніч, але є одна причина, яка переважує всі інші: наявність постійно підключених пристроїв.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ситуація, яка ще кілька років тому була не настільки поширеною, сьогодні стає дедалі звичнішою для багатьох людей, які дедалі частіше обирають так звані “розумні будинки”.

Йдеться, по суті, про автоматизацію будинку. Якщо у вас є пристрої, яким потрібен постійний доступ до інтернету, наприклад камери спостереження або системи моніторингу, вимкнення маршрутизатора може перешкодити їхній роботі. Якщо залишити маршрутизатор увімкненим, це забезпечить безперебійне під’єднання цих пристроїв і, отже, буде найбільш логічним вибором.

Але це не єдина причина. Наприклад, у наш час набагато частіше використовується віддалена робота, і в багатьох випадках деякі види робіт не припиняються відразу. У цьому разі вимкнення Wi-Fi роутера навіть у ранкові години може негативно позначитися на тих, хто працює в гнучкому графіку або має заплановані на ці години оновлення та завдання.

Нарешті, майте на увазі, що маршрутизатори часто автоматично оновлюють прошивку і виконують завдання з обслуговування в нічний час. Вимкнення маршрутизатора може перервати ці процеси, що потенційно може вплинути на продуктивність і безпеку мережі.

Коли рекомендується вимикати Wi-Fi маршрутизатор на ніч?

З іншого боку, є й аргументи на користь того, чому не завадить хоча б іноді вимикати маршрутизатор на ніч. Часто кажуть, що час від часу це покращує роботу маршрутизатора, і це, звісно, не обман, що підтверджують багато користувачів. Перезапуск маршрутизатора дає змогу звільнити пам’ять і розв’язати можливі проблеми з підключенням, що підвищує стабільність і швидкість роботи мережі.

Крім того, вимкнення маршрутизатора на ніч допоможе заощадити електроенергію. Хоча сучасні маршрутизатори ефективніші з погляду енергоспоживання, їхнє вимкнення, коли вони не використовуються, може бути екологічно безпечною практикою і способом зменшити ваші рахунки за електрику. Це не надто помітно для вашої кишені, але в кінцевому підсумку економія все-таки буде.

Таким чином, можна зробити висновок, що дійсно існують причини, через які не варто вимикати маршрутизатор на ніч, але це майже повністю залежить від того, як ви використовуєте своє інтернет-з’єднання. Зважте всі “за” і “проти” і вирішіть, що для вас краще.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.