Що таке рожевий екран смерті Windows і як його виправити

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Windows є дуже стабільною операційною системою, але вона не позбавлена ​​помилок, і одна з найвідоміших — це страшний синій екран смерті, який завжди був пов’язаний в основному з апаратними проблемами комп’ютера. Проте чи знаєте ви, що є ще один варіант цього страшного повідомлення про помилку? Це рожевий екран – менш відоме, але не менш неприємне явище.

Рожевий екран смерті – це помилка Windows, яка виникає, коли система не може завантажитися належним чином, і все, що ви бачите, – це рожеве зображення, яке не реагує на ваші дії. Як і його синій аналог, цей варіант часто пов’язаний із проблемами компонентів у комп’ютері, і розшифровка його причин може виявитися непростим завданням.

Як вирішити проблему рожевого екрану у Windows

Рожевий екран Windows часто пов’язаний з апаратними проблемами. Такі компоненти, як несправні периферійні пристрої, материнська плата, оперативна пам’ять та перегрів графічного чи центрального процесора можуть спровокувати цю проблему. Крім того, застарілі драйвери або пошкоджені програми та програми також можуть бути причиною рожевого екрану. Таким чином, оновлення драйверів має вирішальне значення для системи.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зазвичай ця проблема супроводжується повідомленням про помилку, де міститься інформація про причину. Однак у деяких випадках повідомлення може бути двозначним або взагалі не з’являтися, але це відбувається в окремих випадках. Якщо ви зіткнулися з цією помилкою на своєму комп’ютері під керуванням Windows, ви можете спробувати усунути її, виконавши такі дії:

  • Перезавантажте комп’ютер. Іноді найпростіше рішення виявляється найефективнішим. Перезавантажте комп’ютер, щоб повернути його до працездатного стану. Цей простий крок може вирішити тимчасові проблеми.
  • Видаліть нещодавно встановлені програми. Якщо проблема виникла після встановлення нових програм або програм, видаліть їх. Причиною може бути несумісність програмного забезпечення.
  • Скасуйте розгін. Якщо ви розігнали процесор або інші компоненти, наприклад графічний процесор, поверніть їх до заводських установок. Слід зазначити, що примусове використання компонентів понад їхні можливості може призвести до помилок.
  • Видаліть інші програми. Сторонні програми іноді можуть конфліктувати із системою. Тому видаліть нещодавно встановлені програми, які можуть викликати проблеми.
  • Оновіть драйвери графічного процесора. Графічний процесор має вирішальне значення. Переконайтеся, що у вас встановлені останні версії драйверів для інтегрованого графічного чипа або дискретної графіки. В обох випадках перевірте наявність оновлень безпосередньо на сайті виробника.
  • Відкрийте інструмент діагностики пам’яті. Можлива причина рожевого екрану смерті може бути пошкодження оперативної пам’яті. Щоб перевірити та виправити це, ви можете використовувати засіб діагностики пам’яті Windows, який допоможе вам виявити та усунути помилки пам’яті.
  • Замініть несправні компоненти. Однією з можливих проблем із комп’ютером може бути нещодавно встановлене обладнання. Щоб перевірити, чи немає конфліктів між компонентами, спробуйте витягти нове обладнання та подивитися, чи вирішиться проблема. Якщо причина цього, вам доведеться знайти рішення або замінити пошкоджене обладнання на нове.

Щоб запобігти майбутнім проблемам, важливо завжди оновлювати драйвери комп’ютера, це допоможе уникнути конфліктів. Крім того, хоча розгін може збільшити продуктивність, він також може призвести до проблем, якщо зловживати цим методом.

Однак, якщо нічого з перерахованого вище не допомогло, саме час звернутися в спеціалізований технічний сервіс, так як у вашого комп’ютера може бути серйозніша проблема, що викликає появу рожевого екрану.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.