Топ-5 заводських коригувань в Android, які підвищують автономність і прискорюють смартфон

Топ-5 заводських коригувань в Android, які підвищують автономність і прискорюють смартфон
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Скільки б відео ви не дивилися і скільки б статей не читали про продуктивність Android, жодна з них не працює. Не потрібно завантажувати додаткові додатки, щоб підвищити продуктивність смартфона, все є у заводських налаштуваннях.

Я знайшов п’ять налаштувань Android, які зменшують швидкість роботи мого смартфона. Ці налаштування використовують ресурси процесора, оперативної пам’яті та акумулятора.

Ділитися з оточенням

Щоб вимкнути ці налаштування, потрібно зайти в “Налаштування”, а потім у розділ “Google”. Потім вам потрібно натиснути на “Обмін пристроями та даними”, а потім на “Поділитися з іншими”. Повзунок вгорі, швидше за все, вже вимкнений, але вам потрібно вимкнути опцію обміну інформацією між пристроями внизу.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Прочитайте, що тут написано, і ви зрозумієте, навіщо це потрібно. Ваш телефон постійно сканує навколишнє середовище на наявність доступних з’єднань, таких як Bluetooth, Інтернет і Wi-Fi. Чи знаєте ви, що ваш телефон постійно шукає інші пристрої? Вимкніть його.

Реклама

Вийдіть тут. Потім знову вийдіть і знайдіть пункт “Реклама”. Завдяки цьому пункту з’явилася низка мемів, в яких ваш телефон слухає вас і показує рекламу того, про що ви говорили або шукали в інтернеті.

Для забезпечення конфіденційності реклами необхідно вимкнути три пункти: теми оголошень, оголошення, що показуються додатками, і рейтинги ефективності оголошень.

Якщо копнути глибше, ви побачите, що вони збирали і чим ділилися. Але найголовніше – ви ніколи не дізнаєтесь, для кого це робиться. І найголовніше, що все це використовує майже всі ресурси пристрою для роботи. Це впливає на продуктивність операційної системи та цикли заряджання акумулятора.

Шкідливі налаштування браузера

Наступні шкідливі налаштування знаходяться в самому браузері Google Chrome. Перейдіть до Налаштувань, а потім до Налаштувань сайту. Тут ви побачите віртуальну реальність та її функції. За правильну роботу у віртуальній реальності відповідають кілька людей: якщо ви читаєте статтю про VR або AR-пристрої, особливо Apple Vision, розкажіть нам, людям, про що йдеться.

Вимкніть віртуальну реальність, зробіть крок назад і побачите, що наступною опцією є доповнена реальність. Давайте подивимося, що робить ця функція. Вона запитує дозвіл на веб-сайті, створює 3D-мапу того, де ви перебуваєте, і відстежує положення вашої камери. Як сказано, її навіть рекомендується ввімкнути. Але ви можете собі уявити, скільки ресурсів вона використовує.

Вам все одно потрібно увімкнути один пункт, тому поверніться на початок, пошукайте рекламу і переконайтеся, що все вимкнено. Давайте подивимося, що робить ця опція: вона блокує рекламу на сайтах, які показують нав’язливу або оманливу рекламу. Чомусь за замовчуванням ця опція вимкнена. Дивно, чи не так? Увімкніть її.

Отже, ми описали основні налаштування Android, які уповільнюють роботу телефону. До них відносяться приховані налаштування Google, персоналізована реклама та функції віртуальної реальності.

Вимкнення цих налаштувань може значно покращити продуктивність пристрою та заощадити заряд акумулятора. Це також допоможе захистити вашу конфіденційність.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.