Чому висушити смартфон за допомогою рису – не завжди гарна ідея

Чому висушити смартфон за допомогою рису - не завжди гарна ідея
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Загальна порада покласти мокрий смартфон у миску з рисом не завжди може бути корисною. У деяких випадках це може ще більше пошкодити гаджет.

Рис може посилити проблему. Дрібні частинки зерна можуть потрапити в порти, які і так вологі. Через деякий час цей тандем може призвести до утворення плісняви всередині пристрою.

Крім того, якщо зерна потрапляють всередину, волога всередині смартфона утримується довше, збільшуючи ймовірність корозії. Крім того, зерна, що розростаються, можуть навіть пошкодити внутрішні деталі пристрою, виводячи його з ладу.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як врятувати мокрий смартфон?

  • По-перше, вимкніть пристрій. Якщо можливо, вийміть з нього знімні компоненти, такі як акумулятор і лоток для SIM-карти. Це забезпечить кращу вентиляцію і допоможе пристрою висохнути.
  • Обережно протріть пристрій м’якою безворсовою тканиною, щоб видалити залишки вологи. Не використовуйте паперові рушники або серветки.
  • Використовуйте ручний пилосос, щоб всмоктати вологу. Не сушіть пристрій феном, мікрохвильовою піччю або іншими штучними джерелами тепла.
  • Ви також можете скористатися додатком, щоб виштовхнути воду з динаміка або мікрофона iPhone. Для цього встановіть додаток Quick Commands з AppStore (не чекайте, поки ви втопите свій гаджет, зробіть це зараз) і активуйте команду Water Eject. Пристрій почне видавати звук на спеціально підібраній частоті, що дозволить виштовхнути воду зсередини.
  • Навіть якщо після просушування з гаджетом не виявлено явних проблем, якнайшвидше зверніться до сервісного центру. Це допоможе запобігти пошкодженню та корозії внутрішніх компонентів смартфона.

Нарешті, якщо у вас зовсім немає можливості звернутися до сервісного центру найближчим часом, ви можете помістити смартфон у рис, але пам’ятайте, що це може призвести до подальшого пошкодження пристрою.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.