Через який провід краще заряджати смартфон від пауербанка

Через який провід краще заряджати смартфон від пауербанка
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Більшість користувачів пауербанків не беруть до уваги дуже важливий фактор, що визначає, наскільки добре буде заряджатися їхній смартфон – це кабель для підзарядки, що з’єднує гаджет із зовнішнім акумулятором.

Ми часто купуємо довгі кабелі, оскільки вони зручніші. Наприклад, вони дають змогу заряджати пристрій, поки він перебуває в руці, а павербанк – у сумці чи кишені. Але, чим більша довжина кабелю, тим більший опір. Оскільки смартфони заряджаються струмом дуже низької напруги (лише 5 В), опір стає важливим фактором і спричиняє падіння напруги, що досягає смартфона.

Таким чином, довгі шнури просто витрачають енергію, що надходить від блоку живлення, по всій довжині кабелю. Тести показують, що використання довгого зарядного кабелю замість короткого може знизити ефективну зарядну ємність пауербанка на 30-60% (залежно від довжини). Тоді як найкоротші кабелі дають майже вдвічі більше перезарядок. Саме з цієї причини зовнішні акумулятори часто постачаються з дуже короткими шнурами – вони краще підходять для заряджання смартфона від пауербанка.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якість кабелю також є важливим фактором, що визначає ефективність зарядки. Найкращий матеріал для шнура – мідь, але в чистому вигляді це дорогий метал, і не варто сподіватися, що в кабелі будуть якісні мідні дроти. Багато бюджетних кабелів постачаються з алюмінієвим і навіть сталевим дротом: алюмінієвий дріт миттєво зменшить місткість вашого павербанка, а сталевий має питомий опір вчетверо більший, ніж мідь, і майже не приносить користі в якості зарядного кабелю. Тому найкращий варіант – витратити трохи більше грошей і купити кабель від надійного виробника.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.