Як правильно утилізувати свій смартфон

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Будь-який цифровий пристрій з часом застаріває. Навіть якщо вони продовжують стабільно працювати, вони не відповідають сучасним реаліям. Операційні системи застарівають, а деякі додатки можуть взагалі перестати працювати. Настає момент, коли ви купуєте новий гаджет, але не знаєте, що робити зі старим.

Можливо, у родича чи друга вже є смартфон і він не хоче його продавати. Звичайно, у вас є можливість залишити його на полиці, але це не має сенсу. У вас немає іншого вибору, окрім як викинути його. Тож як правильно вчинити?

Якщо вам більше не потрібен ваш смартфон, перший крок – зберегти всі необхідні дані. Не забудьте фотографії та відео, які ви зняли на камеру, а також ваші акаунти, додатки та контактні дані. Не забудьте переглянути ваші SMS-повідомлення. Вони можуть містити інформацію, яка стане в нагоді в майбутньому.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як правильно утилізувати смартфон

Далі потрібно повністю видалити дані та скинути пристрій до заводських налаштувань. Робиться це в налаштуваннях – у різних версіях операційної системи меню може відрізнятися, але знайти їх не надто складно. Як правило, цей пункт захований в основних налаштуваннях телефону: знайти його можна за допомогою пошуку за словом “reset”.

Теоретично, після скидання налаштувань смартфон можна викинути, віддати або продати. Однак є один цікавий нюанс. За допомогою спеціального програмного забезпечення або підключення до спеціального пристрою дані можна відновити. Це не завжди можливо, але теоретично такий варіант не виключений. Тому, якщо ви постійно переносите (або викидаєте) свій смартфон, ви можете стати жертвою витоку даних. Знову ж таки, це не завжди можливо і багато в чому залежить від самого пристрою, але ризик залишається.

Скидання дуже просте, як і швидке форматування, і очищає лише інформаційну таблицю файлу. А сам файл, точніше дані, залишаються недоторканими, але дорожньої карти для цього немає.

Що робити в такому випадку?

Можна зробити прості кроки, щоб зменшити шанси на відновлення інформації після скидання пристрою. Після того, як скидання видалило всі дані, ви можете записати будь-які файли в пам’ять пристрою. Це можна легко зробити, підключивши смартфон до комп’ютера. Також можна набрати в пошуковій системі “завантажити 10 гігабайт файлів” і заповнити ними всю пам’ять смартфона. Потім видалити всі дані і зробити повне скидання пристрою.

Ймовірність відновлення інформації дорівнює нулю, оскільки всі місця вже перезаписані новими, безглуздими даними.

Звичайно, смартфон можна фізично знищити, а потім викинути на смітник, але тільки в тому випадку, якщо він ще комусь знадобиться.

Теоретично, так і треба робити. Єдиним винятком буде, якщо смартфон дарується родичу або коханій людині. Також бажано ретельно почистити пристрій, якщо він буде викинутий або проданий.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.