Що робити у разі втрати смартфона: поради експерта

Що робити у разі втрати смартфона: поради експерта
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Наш експерт розповів, що робити в разі втрати смартфона і поділився міркуваннями про те, що робити у разі втрати смартфона. За його словами, активація режиму відстеження важлива як для iPhone, так і для Android-пристроїв, хоча й відрізняється за надійністю.

Для iPhone необхідно ввімкнути в налаштуваннях опцію “Знайти iPhone”, тоді як у смартфонах Google опція “Знайти пристрій” увімкнена за замовчуванням. Експерт наголошує на необхідності проактивної активації – увімкнення функцій стеження заздалегідь.

У разі втрати насамперед потрібно зателефонувати на смартфон, сподіваючись на сумлінного шукача. Якщо телефон не відповідає, активація режиму втрати на пристроях Apple виводить на екран контактну інформацію, полегшуючи потенційне повернення. Пристрої на базі Android пропонують аналогічні функції, включно з віддаленим дзвінком, блокуванням і відображенням контактної інформації.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На жаль, смартфони на Android простіше скинути до заводських налаштувань. У теорії скинутий на заводські налаштування вкрадений смартфон повинен зажадати увійти в той самий обліковий запис Google, з якого він був вкрадений, і не пропустити зловмисника в Android. Але через низьку компетентність програмістів цей захист постійно обходять

Експерт зазначив, що врятувати смартфон від продажу на запчастини, якщо його знайде несумлінна людина, нічого не допоможе, щоправда, можна ускладнити життя зловмиснику – не тільки реєстрацією в смартфоні облікового запису Google і захистом за допомогою PIN+відбитків пальців, а й реєстрацією в обліковому записі виробника смартфона (Xiaomi, Realme, Samsung та інших).

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.