Чого не варто робити, якщо телефон упав у воду

Чого не варто робити, якщо телефон упав у воду
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Впустити смартфон у воду може будь-який користувач – навіть найакуратніший.

І добре, якщо мобільний пристрій є водонепроникним.Але що робити в тому разі, якщо гаджет вразливий перед вологою?

Насамперед необхідно одразу ж дістати мобільник із води. Далі телефон слід вимкнути. Після цього пристрій треба “розібрати” (зняти чохол, дістати батарею, “сімку”, карту пам’яті). Кожну деталь необхідно добре протерти тканиною.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

«Розібраний» смартфон потрібно залишити недоторканим на дві доби.

Якщо смартфон не ввімкнувся навіть після довгого «просушування», його слід віднести до сервісного центру. А ось виконувати такі дії точно не варто.

Класти смартфон у ємність із рисом

У Мережі можна часто натрапити на таку рекомендацію. Слідувати їй не варто: крупа може потрапити в різні отвори та порушити роботу пристрою.

Намагатися «висушити» смартфон феном

Такий підхід може призвести до перегріву пристрою та його остаточної поломки. З аналогічної причини телефон, що впав у воду, не можна класти на радіатор опалення.

Вмикати та заряджати в найближчі 48 годин

Після падіння у воду мобільний телефон повинен залишатися «у спокої» як мінімум два дні. А якщо ні, то гаджет навряд чи вдасться «реанімувати».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.