Як заряджати новий смартфон не пошкодивши батарею

Як заряджати новий смартфон не пошкодивши батарею
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Кожен завжди боїться, коли вперше заряджає свій смартфон. В інтернеті є багато думок з цього приводу. Деякі навіть дають конкретні інструкції, що робити, а що ні. Проблема лише в тому, що поради можуть відрізнятися одна від одної, і в результаті користувач не знає, що робити. До речі, виробники абсолютно нічого не говорять на цю тему. Сьогодні ми хочемо розповісти, як правильно заряджати смартфон після покупки і чи варто приділяти цьому стільки уваги.

Колись у смартфонах використовувалися нікель-кадмієві або нікель-метал-гідридні акумулятори. Їх дійсно потрібно було заряджати за певними правилами і готувати до використання досить довго. Причиною цього був “ефект пам’яті”.

Сучасні пристрої мають літій-іонні акумулятори, які набагато кращі. Вони не потребують спеціальної першої зарядки. Коли смартфон придбано, а заряд заповнений менше, ніж наполовину, зарядіть його до 100% і починайте користуватися ним у звичайному режимі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Важливо зазначити, що пристрій не можна розряджати до 0% після покупки. Це може спричинити проблеми з пристроями зберігання даних. Як правило, перша зарядка не дуже сильно впливає на акумулятор. На що дійсно потрібно звернути увагу, так це на щоденне відновлення заряду пристрою.

Всі акумулятори, незалежно від ємності та якості, з часом починають втрачати заряд. Щоб уникнути цього і продовжити термін служби акумулятора, найкраще дотримуватися наступних кроків:

  • Заряджати смартфон лише оригінальним зарядним пристроєм, або ж просто якісним іншого бренду. Дешеві підробки негативно впливають на батарею.
  • Ні в якому разі не треба допускати перегріву. А це означає не користуватись багато телефоном під час заряджання та не залишати його на спеці.
  • Не розряджати телефон менше ніж до 20%, або хоча б намагатись. Не те щоб межа 20% була критичною, просто це значно зменшить ризик розрядити смартфон до 0%.

Акумулятор не буде працювати вічно однаково. Він все одно з часом зіпсується. Середній термін роботи – 3-5 років. Але за цей час багато хто вже оновлює смартфон і не задумується про заміну батареї. Поради написані вище дадуть змогу пристрою працювати стабільно та не розряджатись в потрібний момент.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.