Топ-7 функцій, які найбільше розряджають батарею смартфона

Топ-7 функцій, які найбільше розряджають батарею смартфона
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З часом смартфони починають втрачати все більше і більше заряду акумулятора, але існують певні правила експлуатації, які допоможуть запобігти розрядці батареї. Давайте обговоримо функції, які споживають найбільше заряду акумулятора, і що ви можете зробити, щоб продовжити час автономної роботи вашого смартфона.

Смартфони зазвичай швидко розряджаються при активному використанні. Сюди входять мобільні ігри, визначення місцезнаходження та постійне з’єднання з інтернетом. Однак, незважаючи на це, мобільні телефони можуть розрядитися за лічені години. Екран – це перша функція, яка розряджає смартфон. Це найбільш енергоємна частина мобільного телефону. Чим вища яскравість, тим швидше телефон зношується. У більшості моделей максимальна яскравість скорочує час роботи телефону без підзарядки майже вдвічі.

  1. Режим “картинка в картинці”. Цей режим дозволяє переглядати відео в маленькому вікні, одночасно займаючись іншими справами. Це, безумовно, корисна функція, але важливо розуміти, що одночасне виконання різних процесів швидше розряджає батарею.
  2. Фонові процеси та відкриті програми. Важливо розуміти, що просте згортання програми не припиняє її роботу. Всі згорнуті програми продовжують працювати в меню запущених програм. Ці програми завершать роботу самостійно, коли в телефоні закінчиться оперативна пам’ять. Важливо також звернути увагу на те, чи працює програма у фоновому режимі. Щоб запобігти цьому, потрібно відкликати дозвіл у налаштуваннях.
  3. Додатки для оптимізації. Всі ці програми працюють у фоновому режимі і перевантажують мобільний телефон, а їх функціонал нічим не відрізняється від стандартних функцій оптимізації, вбудованих в телефон.
  4. Масові сповіщення. Більшість сповіщень, що надходять від додатків, є нічим іншим, як рекламою, яка витрачає заряд акумулятора. Всі небажані сповіщення та рекламу потрібно вимкнути в налаштуваннях сповіщень.
  5. Живі шпалери. Рухомі зображення на екрані робочого столу споживають більше заряду акумулятора. Особливо це стосується живих шпалер, які не були оптимізовані розробником.
  6. Висока частота оновлення екрану. Сучасні мобільні телефони мають можливість регулювати плавність і плавність зображення, встановлюючи частоту оновлення екрану 120 Гц або 90 Гц. Однак варто розуміти, що такі показники швидше зношують смартфони. Для оптимізації роботи на високих частотах слід вмикати адаптивний режим.

Ці прості правила здатні продовжити час автономної роботи смартфона і зробити його довговічнішим.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.