Статті

Феномен Apple: як компанії вдалося досягти такого успіху

Share

У світі є речі та явища, які ви не можете ігнорувати, навіть якщо не до кінця їх розумієте. Візьмемо, наприклад, феномен Apple. Як відомо, запуск будь-якого продукту Apple супроводжується величезною кількістю публікацій у пресі, а шанувальники бренду вишиковуються в чергу, щоб одними з перших отримати в свої руки найновіший «яблучний». Багатьом цьому може здатися смішним: прокинутися о п’ятій ранку, щоб відстояти у величезній черзі навіть смартфона або планшета, який коштує в кілька разів дорожче за конкурентів? Який у цьому сенс? Хоч і сенсу в цьому може й не бути, але маркетологи Apple викликають захоплення.

Apple може похвалитися надзвичайно високою лояльністю клієнтів. Армія відданих шанувальників Apple – це не просто користувачі, це справжні промоутери Apple, багато з яких готові купити будь-який новий продукт, що випускається “яблучною” корпорацією, незважаючи на це вартість. І важко назвати інший бренд, якому вдалося досягти такого ж обожнювання та шанувальників, як Apple. То в чому ж секрет? Давайте розумітися.

Високе юзабіліті або неперевершений користувальницький досвід

Головна причина, чому всі люблять Apple, полягає в тому, що всі пристрої працюють просто, зрозуміло і без «танців з бубном».

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У чому Apple не відмовиш, то це в тому, що компанія знає, як створити продукт, який справді простий у використанні. Візьміть будь-який iPhone, iPad або Mac, ним з першого дня зможе легко і просто скористатися будь-яка, навіть дитина або людина похилого віку, не намагаючись розібратися в функціях, як це відбувається, наприклад, з Android-смартфонами.

Apple — компанія, яка при розробці будь-якого свого продукту ставить в основу простоту використання. І оскільки технології продовжують розвиватися, Apple все ж таки вдається створювати пристрої, які підходять абсолютно всім, хто їх використовує.

Спрощення життя клієнтам – це те, в чому Apple на голову вище за всіх своїх конкурентів.

Послідовність та єдність

Якщо є ще щось, у чому Apple дійсно хороша, то це єдина стратегія, яка поширюється на всі продукти, що випускаються компанією. Звичайно, Apple і її продуктова лінійка розвивається, але всі зміни, що вносяться, не порушують загальної концепції бренду. І навіть у рекламі простежується фірмовий стиль Apple, який ні з чим не переплутаєш. І це одна з головних ознак хорошого бренду.

Послідовність та єдність присутні у всьому. Наприклад, ви можете розраховувати на таку ж високу якість обслуговування клієнтів в інтернет-магазині Apple, як і при відвідуванні одного з сотень офлайн-магазинів по всьому світу.

Безперервний розвиток

Будь-яка компанія має розвиватися, інакше вона ризикує загубитися серед конкурентів. Навіть такі лідери галузі, як Apple, постійно розвиваються, щоб їх клієнти завжди могли розраховувати на щось свіже та нове під час випуску нових продуктів.

Одного разу один із топ-менеджерів Apple заявив: «Наша мета дуже проста — розробляти та виробляти найкращі продукти. Якщо ми не можемо зробити щось краще за інших, ми просто не будемо цього робити».

Якщо ви хочете бути лідером у своїй сфері вам необхідно постійно розвиватися. І це зовсім не означає, що потрібно стежити за тим, що роблять ваші конкуренти і просто копіювати їх.

Apple – це компанія, яка починала з виробництва комп’ютерів, тепер вона відома своїми смартфонами, планшетами, розумним годинником і численними потоковими сервісами та онлайн-рішеннями. Apple продовжує розвиватися день у день і це те, чому потрібно вчитися всім компанія незалежно від сфери діяльності.

Продукти Apple змушують нас відчувати краще

Мабуть, одна з головних причин, чому люди люблять Apple, полягає в тому, що пристрої компанії змушують нас відчувати, ніби ми стали кращими завдяки їм. Коли ви купуєте будь-який продукт Apple, ви стаєте частиною великого ком’юніті, поділяючи той спосіб життя, стиль та інновації, що і сама Apple та інші її клієнти.

Apple не поспішає

Apple активно впроваджує інновації, але при цьому відома своїм повільним походом, коли доходить до розробки обладнання. Багато компаній поспішають події і випускають нові продукти ще до того, як доведуть їх до ідеалу, тоді як Apple відома тим, що витрачає роки, намагаючись удосконалити свої продукти, щоб переконатися, що вони потрапили в ціль. Так, свого часу Стів Джобс говорив, що компанія розпочала розробку iPad ще задовго до виходу iPhone.

Від випуску багатьох продуктів компанія просто відмовилася, оскільки визнала їх недостатньо хорошими для виведення ринку. Посібник Apple дотримується думки, що якщо ви хочете створити високоякісний продукт для своєї аудиторії, вам потрібно витратити на цей час.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Apple
  • Останні записи

    Xiaomi 15 потрапить на глобальний ринок, але є нюанс

    Хоча до запуску серії Xiaomi 15 залишилося ще півроку, інформація про ці пристрої вже з'явилася…

    19.05.2024

    Експерти назвали речі, які не можна тримати поряд зі смартфоном

    Є кілька речей, які в жодному разі не можна тримати поряд із мобільником. І все…

    19.05.2024

    Новий iPhone 16 отримає ​​два нових кольори

    Аналітик Apple Мінг-Чі Куо сьогодні розповів про свої очікування щодо колірних рішень лінійки iPhone 16.…

    19.05.2024

    Чому варто купити iPhone 13 у 2024 році

    У світі технологій щороку приносить нові пристрої та інновації, проте не всі користувачі прагнуть придбати…

    19.05.2024

    Новий iPhone SE представлять у 2025 році

    Журналіст The Information Уейн Ма розкрив терміни випуску нового бюджетного iPhone. За словами інсайдера, Apple…

    19.05.2024

    Небезпечний вірус заражає Windows XP і Windows 2000 відразу після увімкнення

    Недавній експеримент продемонстрував, наскільки вразлива стара класична операційна система Windows при підключенні до Інтернету. Буквально…

    19.05.2024