Статті

Як прискорити роботу телефону Android або iPhone

Share

Смартфони, як і вся техніка, через якийсь час починають гальмувати. Перш ніж відмовитися від дорогого телефону і купити новий, спробуйте виконати кілька кроків, щоб значно прискорити роботу телефону.

Чому ваш телефон такий повільний

Існує кілька причин, через які телефони починають гальмувати і зависати, багато з яких можна усунути відносно швидко.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Основні причини уповільнення роботи смартфонів:

  • Невірні дані або підключення до Wi-Fi
  • Застаріле програмне забезпечення та додатки
  • Енергоємні додатки
  • Мало місця для зберігання

Як прискорити телефон

Існує безліч рішень, щоб прискорити телефон, включно з перезавантаженням, оновленням операційної системи, вивантаженням даних і скиданням до заводських налаштувань. Багато з цих методів також можуть вирішити низку інших проблем.

  • Перевірте рівень сигналу Wi-Fi. Іноді повільний не телефон, а ваше з’єднання Wi-Fi. Це також може бути проблема з мобільною мережею. Перевірте ці з’єднання і переключіться на іншу мережу Wi-Fi або перейдіть в інше місце.
  • Перезавантажте ваш Android або iPhone. Якщо ви давно не перезавантажували телефон, це може допомогти. Завжди корисно спробувати цей спосіб, перш ніж шукати інші можливості.
  • Перевірте наявність оновлень на вашому смартфоні Android або iOS. Оновлення операційної системи часто містять виправлення проблем зі сповільненням роботи телефону, наприклад ємні фонові процеси.
  • Видаліть додатки для Android або iPhone, які ви більше не використовуєте або які займають найбільше місця і пропускної здатності. У всякому разі, це звільняє місце для нових додатків, фотографій та інших даних.
  • Перевірте наявність оновлень додатків Android або iOS. Застосунки, які ви використовуєте, мають бути оновлені. Як і у випадку з оновленнями ОС, оновлення додатків часто містять виправлення помилок, які можуть викликати проблеми з продуктивністю.
  • Звільніть місце на вашому Android або iPhone. Скористайтеся перевагою хмарного сховища і створіть резервну копію свого Android або iPhone за допомогою хмарних сервісів, таких як Google Диск, Google Фото, iCloud і Apple Photos.
  • Очистіть дані кешу на вашому Android або iPhone. Іноді дані, які зберігає ваш смартфон для прискорення роботи, можуть знижувати швидкодію системи. Його очищення може негайно виправити проблеми зі смартфоном, а також звільнити місце.
  • Скиньте налаштування Android до заводських або перезавантажте iPhone. Якщо нічого не допомагає, спробуйте відновити заводські налаштування, але спочатку обов’язково зробіть резервну копію своїх даних.
  • Зверніться в техпідтримку до свого оператора зв’язку або виробника в разі якщо ваш смартфон, як і раніше, працює повільно після скидання налаштувань.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: поради
  • Останні записи

    Apple вигадала дуже вишукану упаковку для свого нового продукту

    Після вчорашньої презентації нових планшетів Apple та аксесуарів до них, у мережі продовжують з'являтися приховані…

    09.05.2024

    Як зарядити телефон без електрики: 12 простих способів

    Тотальне вторгнення Російської Федерації та регулярні обстріли наших сіл і міст ворожими безпілотниками та ракетами…

    08.05.2024

    Е-кабінет для військовозобов’язаних запустять у червні: які дані у ньому будуть

    В Україні електронний кабінет військовозобов'язаного планують запустити на початку червня 2024 року. Про це повідомила заступниця голови Міноборони Катерина…

    08.05.2024

    Які смартфони Motorola мають отримати Android 15

    15 версія Android ще не вийшла, але автори порталу Gizmochina вже підрахували, які пристрої Motorola…

    08.05.2024

    Apple запатентувала конструкцію шарніру для складаного iPhone

    Ще у жовтні 2023 року Apple подала заявку на патент, який описує конструкцію шарніру для…

    08.05.2024

    iPod Nano з’явився в рекламі Apple, присвяченій ще тоншому iPad Pro

    Новий iPad Pro змістив iPod nano з позиції найтоншого пристрою в історії компанії Apple, і…

    08.05.2024