Як дізнатися, що телефон прослуховують: деякі дієві методи

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Єдині люди, які бояться прослуховування телефонів – це, мабуть, знаменитості, яким є що приховувати. Звичайні люди не замислюються над тим, що їхні пристрої також можуть прослуховувати. Насправді, такі випадки дуже поширені. Щоб підслуховувати за допомогою смартфона, не обов’язково встановлювати підслуховуючий пристрій або мікрофон. Достатньо завантажити неперевірене програмне забезпечення, і шахраї зможуть чути все, що ви говорите і робите.

Ризик встановлення шкідливого програмного забезпечення існує для всіх. Іноді дуже важко відрізнити такі програми від звичайних. Щоб отримати потрібну інформацію, зловмиснику важливо лише те, щоб користувач дозволив доступ до мікрофона. Все інше не має значення. Хоча виявити прослуховування через додатки для смартфонів дуже складно, є кілька ознак, які вказують на те, що прослуховування дійсно відбувається

Трафік швидко закінчується

Всі дані, зібрані шахраями, повинні бути якимось чином передані на сервер. Оскільки для цього використовується інтернет, трафік швидко закінчується. Практично неможливо визначити, чи постійно у смартфоні увімкнений Wi-Fi, але мобільні дані можна відстежити. У налаштуваннях телефону є спеціальний розділ, де можна побачити, які програми споживають найбільше мегабайтів. За необхідності ви також можете звернутися до свого оператора.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Дивні додатки

На вашому телефоні можуть з’являтися різні невідомі програми, які можуть бути шпигунськими. Якщо на вашому пристрої є програми, які ви не пам’ятаєте, як встановлювали, негайно видаліть їх. Крім того, перевірте смартфон на наявність вірусів.

Проблеми з акумулятором

З часом акумулятор у вашому телефоні буде працювати набагато гірше, ніж спочатку. Це є ознакою погіршення стану. Однак, якщо пристрій новий або починає швидко розряджатися, він може містити шпигунську програму, яка постійно працює у фоновому режимі і збирає дані.

Погане з’єднання

Під час дзвінка саме з’єднання може тривати надто довго. Якщо це трапляється рідко, це може бути проблемою оператора, але якщо це відбувається регулярно, смартфон слід перевірити на наявність шкідливого програмного забезпечення та видалити його.

Незрозуміла поведінка

Якщо ваш смартфон вмикається і вимикається, перезавантажується, загоряється, а потім самостійно вимикається, можливо, ним керують віддалено без вашого відома. Звичайно, це також може бути технічною проблемою або системним збоєм. Найкращий спосіб отримати достовірну інформацію – звернутися до сервісного центру і провести діагностику.

Перегрів

Якщо ваш смартфон працює належним чином, він не буде перегріватися без причини. Для цього його потрібно заряджати або запускати ігри чи складні програми. Якщо він просто лежить без діла, його температура дорівнює кімнатній. Якщо пристрій нагрівається сам по собі, ним може дистанційно керувати самозванець.

Перешкоди

Під час розмов можуть з’являтися шуми або інші сторонні звуки. Також перешкоди можуть виникати, якщо мобільний телефон знаходиться поблизу динаміків або ПК. Це може бути підслуховуванням, але не є поширеним явищем.

Таргетинг

Таргетована реклама працює таким чином, що коли ви шукаєте товар або інформацію, схожі рекомендації з’являються по всьому вашому смартфону. Однак часто слова, які ми вимовляємо вголос, транслюються у вигляді реклами на сайтах і в соціальних мережах. Це пряма ознака того, що хтось слухає ваш голос і передає інформацію третім особам.

Це основні ознаки того, що ваш смартфон прослуховує ваш голос. Звичайно, всі ці проблеми можуть свідчити про проблеми з самим пристроєм. Щоб бути впевненим, ми рекомендуємо звернутися до фахівця для діагностики проблеми.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.