Чотири корисні функції, які може виконувати ваш смартфон, а ви про це не знали

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ваш мобільний телефон може набагато більше, ніж ви можете собі уявити. Деякі з його найкращих функцій можуть не виділятися, тому ми зібрали їх для вас.

1. Сканування документів

Якщо вам коли-небудь доводилося підписувати фізичний документ і надсилати його в електронному вигляді, ви знаєте, наскільки виснажливим може бути весь цей процес – друк, сканування та надсилання документів електронною поштою. Але є й хороші новини. Вам більше не потрібно тягнутися до незручного сканера – з iPhone та пристроями Android ви можете сканувати та експортувати документи за допомогою смартфона.

На iPhone відкрийте програму “Нотатки”, натисніть на іконку камери, торкніться кнопки “Сканувати документи” – і все готово.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На пристроях Android цей процес ще простіший. Просто відкрийте програму камери, наведіть камеру на документ і торкніться “Сканувати документ” для пристроїв Pixel або жовтого значка “T” для пристроїв Samsung.

2. Запустіть машину

Слід зазначити, що можливість використання телефону в якості ключа залежить від моделі, марки та року випуску автомобіля. На щастя, багато автомобілів мають цю функцію.

Якщо вас цікавить ця функція, пошукайте інформацію про ваш автомобіль в Інтернеті і подивіться, чи є якісь корисні додатки. Наприклад, у Ford є додаток FordPass, який дозволяє власникам Ford відмикати та замикати свої автомобілі, дистанційно заводити їх і навіть планувати дистанційний запуск з програми.

3. Вимірюйте речі

Вам не потрібна рулетка. Використовуючи камеру смартфона та технологію доповненої реальності, ви можете виміряти все, що вам потрібно. Просто поставте точку в початковій точці об’єкта, який потрібно виміряти, і прикріпіть іншу точку в кінцевій точці, щоб отримати точний вимір.

На iPhone попередньо встановлено додаток Measure від Apple, але не хвилюйтеся, якщо ви користуєтеся Android – інструмент Google під назвою Measure Up дозволяє робити те ж саме, що і додаток Measure від Apple, але в браузері вашого телефону, а не в додатку.

4. Слідкуйте за своїм пульсом

На ринку є багато смарт-годинників і фітнес-трекерів, але ви також можете відстежувати свій пульс на смартфоні. Додатки для моніторингу пульсу використовують камеру на задній панелі і спалах для вимірювання кількості крові, що прокачується через шкіру, щоб отримати частоту серцевих скорочень за допомогою методу, який називається фотоплетизмографія. Щоб отримати результати за лічені секунди, просто прикладіть палець до камери та спалаху.

Ці мобільні додатки для моніторингу пульсу не є стандартними для мобільних телефонів, але їх можна завантажити з магазинів додатків для смартфонів. Регулярна реєстрація серцевого ритму має багато переваг, в тому числі дозволяє вам бути в більшій гармонії зі своїм тілом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.