Як прискорити будь-який телефон Android за допомогою простих налаштувань

Як прискорити будь-який телефон Android за допомогою простих налаштувань
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Жоден пристрій не застрахований від зависань і низької продуктивності смартфона. Це поширена проблема бюджетних смартфонів і навіть дорогих сучасних пристроїв. Прості прийоми можуть прискорити роботу вашого гаджета.

У багатьох випадках підвищити продуктивність смартфона не так вже й складно.

Наприклад, найрадикальніший, але вірний спосіб прискорити роботу смартфона – скинути його до заводських налаштувань.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо увімкнено режим енергозбереження, вимкніть його, перезавантажте пристрій і перевірте наявність оновлень.

Якщо проблема не зникне, можна вжити більш серйозних заходів. Видаліть непотрібні програми, вимкніть непотрібні віджети та візуальні ефекти, очистіть внутрішню пам’ять і зупиніть роботу цифрового асистента.

Вимкніть Wi-Fi

Так, постійне увімкнення Wi-Fi значно збільшує навантаження на батарею, особливо коли немає регулярного сигналу. Експерти рекомендують навчити користувача вимикати пошук мережі Wi-Fi, коли інтернет не потрібен.

Регулярно очищайте пам’ять

Намагайтеся тримати хоча б 500 мегабайт внутрішньої пам’яті смартфона вільними. Інакше ви будете постійно стикатися зі збоями в роботі. До речі, в критичних випадках система сама видасть повідомлення з проханням очистити пам’ять. Однак, якщо пам’ять тільки наближається до заповнення, смартфон може гальмувати, навіть якщо прямого сигналу про проблему немає.

Тому необхідно регулярно видаляти непотрібні файли і очищати кеш додатків. Особливу увагу варто приділити месенджерам, які зберігають багато непотрібної інформації.

Видалення непотрібних додатків

Щоб прискорити роботу смартфона, видаліть додатки, які рідко запускаються або вважаються неважливими. Особливо це стосується антивірусів та ігор. Чим більше таких програм, тим вище навантаження на процесор і оперативну пам’ять і тим повільніше працює смартфон в цілому.

Регулярно перевіряйте смартфон на наявність вірусів

Шкідливе програмне забезпечення також може значно сповільнювати роботу смартфона. Щоб запобігти зараженню пристрою, слід регулярно використовувати надійне антивірусне програмне забезпечення.

Перевіряйте наявність оновлень

Дуже часто причиною уповільнення роботи смартфонів є різні помилки в Android або iOS. Зазвичай це трапляється, коли після оновлення отримується неповна версія операційної системи.

Оптимізація

Ця функція доступна на багатьох смартфонах, і її ввімкнення значно пришвидшить роботу пристрою. Якщо ваш смартфон не має функції оптимізації, рекомендуємо встановити таку програму самостійно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.