Телефон упав, але не розбився: що відбувається всередині смартфона

Телефон упав, але не розбився: що відбувається всередині смартфона
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Падіння телефону – часта ситуація, від якої не застрахований жоден власник. Точно сказати, до чого призведе неприємність, неможливо. Буває, що телефон котиться зі сходів і залишається цілим, служить багато років. Трапляється і навпаки, коли незначне падіння призводить до повної несправності. Пропонуємо розібратися, що відбувається всередині смартфона, якщо він упав, але не розбився.

Можливі несправності через падіння

Що може статися всередині смартфона:

  1. Поломка материнської плати і модуля камери. Підступність у тому, що ці несправності можуть не проявлятися протягом декількох тижнів або місяців. У якийсь момент через пошкодження пайки телефон почне видавати помилки, повільніше працювати, самостійно перезавантажуватися. Власник і не згадає про падіння, хоча причина проблем саме в ньому.
  2. Якщо гаджет упав екраном донизу, то теоретично дисплей може залишитися цілим (особливо, якщо захищений спеціальною плівкою або ударостійким склом), але згодом користувач помітить, що телефон погано реагує на команди, або не функціонує фронтальна камера та датчик наближення. Перелічені симптоми – теж результат невдалого падіння.
  3. Коли телефон приземляється на задню частину, часто ламаються камера і спалах, що завдає багато неприємностей, адже ми звикли використовувати смартфон як фотоапарат.
  4. Через втрату контакту з антеною може пропадати мережа Wi-Fi. Ви обов’язково помітите, що телефон перестав виходити в інтернет, а потім несподівано знову зловив мережу.
  5. Падіння може спричинити порушення пайки на платі, що викличе несправність гнізд для навушників або зарядного пристрою.
  6. Поломка екранної клавіатури – теж часта проблема. У цьому разі під час натискання на кнопку друкується інший символ.

Як бачите, падіння без видимих наслідків не означає повну справність телефону. Щоб максимально знизити ризик поломки, обов’язково захищайте екран склом або плівкою, а корпус – надійним, прогумованим чохлом. А за перших ознак несправності звертайтеся до сервісного центру!

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.