Чому гнучкі складні смартфони такі дорогі, і чи варто чекати зниження ціни

Чому гнучкі складні смартфони такі дорогі, і чи варто чекати зниження ціни
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На тлі стандартних смартфонів складні пристрої виглядають невиправдано дорогими. Спробуємо розібратися, чим обумовлена ​​така висока ціна таких пристроїв, і чи стануть вони дешевшими.

Ціноутворення

Експерти виділяють кілька основних факторів, що впливають на високу вартість складних смартфонів. Першим є новітня технологічна концепція, яка потребує великих інвестиціях у розробку, а й у дослідження зокрема технологій створення гнучких екранів, механізмів згинання тощо.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Для розглянутих пристроїв необхідні спецматеріали на кшталт високоміцних полімерів і вуглецевих нанотрубок, які дорожчі за стандартні матеріали, що й підвищує вартість складаних гаджетів.

Також слід розуміти, що сьогодні складні смартфони відносяться до преміального сегменту та виготовляються обмеженими партіями через невелику виробничу масштабованість та складність виробництва. Дані чинники також збільшують ціну, оскільки зростають видатки одиницю продукції.

Не слід забувати і про те, що пристрої преміум-класу спочатку орієнтовані на споживача, готового платити високу ціну як за унікальний дизайн, так і за інноваційні технології.

Перспективи

Якщо хочете придбати гнучкий смартфон, ціна на нього незабаром впаде, запевняють експерти. У середньостроковій перспективі складні смартфони значно втратять у ціні. Така впевненість пояснюється як стрімким розвитком технологій, так і появою в даному сегменті ринку нових гравців, які створюють конкуренцію “Самсунгу”, що і є основним драйвером зниження вартості.

Відмінним прикладом є поява на ринку складаного смартфона ZTE LiberoFlip, що є сьогодні найбільш дешевим пристроєм з гнучким екраном. Даний гаджет в Японії коштує трохи більше 400 доларів, а за замовленням його можна взяти приблизно за 300 доларів, що втричі з лишком дешевше за флагман від “Самсунг” GalaxyZ Flip5.

Подібна конкуренція так чи інакше штовхатиме лідерів ринку на пошуки компромісів, які можуть полягати у розробці бюджетних аналогів доладних флагманів, націлених на те, щоб зберегти лідерство на ринку. Зрозуміло, подібні пристрої не зможуть похвалитися новітньою начинкою, але до цього ми вже звикли і у випадку зі звичайними смартфонами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.