Чому іноді краще написати SMS замість того, щоб писати в месенджер

Чому іноді краще написати SMS замість того, щоб писати в месенджер
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Здається, ми взагалі забули, що існують SMS-повідомлення – весь світ щільно “сидить” на месенджерах. WhatsApp, Telegram, Viber і багато інших додатків для спілкування. Давайте згадаємо про звичайні SMS, а точніше про те, чим вони можуть бути корисними і навіть кращими за повідомлення в месенджері.

У будь-якому смартфоні, за фактом, є умовно два типи зв’язку – мобільний і SMS-повідомлення, а також так звана можливість передачі даних. Коли ми спілкуємося через месенджер, то він використовує доступ до інтернету, а коли говоримо телефоном або листуємося по SMS, то використовується мобільний зв’язок. Як багато хто вже міг здогадатися, зв’язок через SMS-повідомлення у багато разів надійніший, ніж використання месенджера. І ось чому.

Ситуація №1

Уявімо собі ситуацію, що ваш співрозмовник, якому ви хочете написати, перебуває десь дуже далеко від базових станцій. Інтернет у нього не працює або практично не працює, а на екрані телефону рівень сигналу відображає одну або взагалі жодної “палички”. З горем навпіл він може зателефонувати і навіть прочитати (надіслати) повідомлення, а ось меседжі через додаток месенджера він може і не отримати. З тієї причини, що доступ в інтернет відсутній або ж дуже слабкий. Хоч і для прийому текстових повідомлень висока швидкість не потрібна, але іноді буває, що навіть перебуваючи в місті, месенджер дуже повільно завантажує нові повідомлення.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Також не забуваємо про те, що у вашого співрозмовника банально можуть закінчитися кошти на рахунку. Хоч і більшість операторів надають безкоштовний доступ до WhatsApp і Telegram за нульового балансу, практика показала, що цей доступ “то є, то немає” – часто месенджер не може з’єднатися.

Який висновок? Надіслати SMS або зателефонувати.

Ситуація №2

Не завжди месенджер може коректно працювати. За останні тижні було помічено, що бувало так, що не відправлялися повідомлення і месенджери не з’єднувалися. Це пов’язано з різними світовими подіями, які стосуються інтернету. Наприклад, під час нещодавнього пошкодження інтернет-кабелю в Червоному морі навіть у російській глибинці Telegram глючив.

А ось SMS-повідомлення дійде з набагато більшою ймовірністю, якщо у вашого співрозмовника увімкнений телефон. Месенджер використовує інтернет, і тут все безпосередньо залежить від якості зв’язку не тільки від вашого співрозмовника до його базової станції, а й більш глобально.

Ситуація №3

Смартфон вашого співрозмовника може просто зависнути. Бувають ситуації, що дивишся на дисплей пристрою – немає ніяких нових повідомлень. Варто тільки розблокувати гаджет, відкрити додатки – і ось кілька повідомлень, які були відправлені годинами раніше, щойно прийшли. А ось процес отримання звичайного SMS-повідомлення технічно більш примітивний – адже SMS не потрібен доступ до інтернету: ймовірність того, що воно надійде, набагато вища.

А ось тут дам пораду. Якщо ви написали людині у WhatsApp, Telegram або в будь-який інший месенджер, але повідомлення не доставляються (1 галочка біля меседжу), то можна спробувати “розбудити” смартфон співрозмовника. Для цього достатньо зателефонувати йому звичайним телефоном. Такий фінт часто допомагає, якщо ви знаєте, що ваших повідомлень чекають, але вони не доходять. Також надсилання SMS може бути корисним у тому разі, якщо ваш співрозмовник тримає на беззвучному режимі месенджери, а сповіщення від SMS люди рідко відключають.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.