Названо п’ять способів відрізнити фото від зображень створених ШІ

Названо п'ять способів відрізнити фото від зображень створених ШІ
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зображення, створені штучним інтелектом, останнім часом захопили світ своїм ультрареалізмом. Хоча створення зображень за допомогою ШІ може бути корисною функцією для деяких людей, інші намагаються використовувати цей інструмент, створюючи дипфейки та підроблені зображення. Раніше людей обманювали, змушуючи думати, що колишнього президента США Дональда Трампа було заарештовано або що у Папи Римського з’явився новий смак у моді, використовуючи зображення ШІ.

Однак є деякі контрзаходи, які люди можуть використовувати, коли справа доходить до відокремлення цих зображень від реальних. Сьогодні розглянемо п’ять таких заходів.

Перевірте назву зображення, опис та теги

Ймовірно, це найпростіший спосіб відрізнити AI зображення від реальних. Через таку параної навколо візуальних ефектів, створених штучним інтелектом, компанії, які створюють такі матеріали, змушені бути прозорими щодо походження своєї продукції. Більшість цього пов’язані з метаданими зображення. Це означає, що стокові агентства, які допускають зображення ШІ до своїх бібліотек, позначатимуть свої файли як створені ІІ. Це може бути згадано у назві зображення, опису або тегах. Ви можете легко виявити зображення ШІ, якщо стежитимете за цими конкретними речами.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Перевірити наявність фізичних спотворень

Хоча ШІ пройшов довгий шлях за останні кілька років, він все ще не ідеальний. Ви також можете вказати на них, виявивши візуальні фізичні помилки на зображенні. Ці аномалії зазвичай викликані неправильним функціонуванням алгоритмів машинного навчання, що надалі впливає створення зображення. Ці недоліки можуть включати нерівні очі, штучні зуби, неправильну форму пальців та багато іншого.

Шукайте перекручений текст

 Алгоритми, запрограмовані для створення зображень з використанням ШІ, також призначені для створення нових комбінацій існуючого контенту. Однак у письмовій мові нова комбінація букв, швидше за все, перетворить осмислену пропозицію на тарабарщину. Це призводить до того, що зображення ШІ створюють вітрини магазинів, плакати у спальнях та вуличні вивіски з текстом, схожим на інопланетну мову. Отже, перевірка прихованого тексту на тлі зображення допоможе вам виявити ці зображення.

Дивне освітлення та тіні

Подібна теорія застосовна до дивних тіней та дивного освітлення на зображенні ШІ. ШІ часто намагається поекспериментувати з освітленням та тінями при створенні зображення, яке може зробити сцену неприродною. Ці недоліки не такі очевидні, як інші, але їх можна помітити, якщо придивитися.

Використовуйте програмне забезпечення для виявлення ШІ

Це одне з небагатьох автоматизованих рішень виявлення зображень, створених штучним інтелектом. Такі програми, як Microsoft Video Authenticator і детектор GAN Mayachitra, – це лише небагато програм, які можуть виявляти візуальні ефекти, створені штучним інтелектом. Не всі з цих програм ідеальні для реального використання, але можна з упевненістю сказати, що в майбутньому їхня продуктивність тільки покращуватиметься.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.