1080p, 1440p, 4K: Яку роздільну здатність монітора обрати

Монітори 1080p, 1440p та 4K відрізняються кількістю пікселів та частотою оновлення.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Монітори 1440p мають більш ніж в 1,5 разів більше пікселів, ніж 1080p, а монітори 4K пропонують у чотири рази більше пікселів у порівнянні з моделями 1080p.

Однак у моніторів 4K, як правило, нижча частота оновлення, ніж у інших типів екранів. Монітори 1080p недорогі і можуть забезпечити високу частоту оновлення, але для запуску комп’ютерних ігор їм потрібні менш потужні апаратні компоненти. Вони відмінно підходять для користувачів з обмеженим бюджетом і простих завдань щодо підвищення продуктивності, але зазнають труднощів з правильним відображенням медіаконтенту з більш високою роздільною здатністю.

Монітори з роздільною здатністю 1440p вважаються «оптимальним варіантом» як для роботи, так і для ігор: вони забезпечують значно чіткіше зображення та більше місця на екрані для роботи, оскільки пікселі розташовані щільніше. Вони також можуть забезпечити високу частоту оновлення, але вимагають більш потужної відеокарти ніж екрани з роздільною здатністю 1080p. Хоча монітори 1440p не можуть відображати контент 4K у повній якості, якість помітно вища, ніж на екрані 1080p.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Монітори 4K забезпечують чудову якість зображення та багато місця на екрані, але для ігрових цілей їм потрібна дуже потужна відеокарта. Найбільшим обмеженням є те, що вони не можуть добре відображати мультимедіа з низькою роздільною здатністю – відео 1080p та ігри виглядають розтягнутими по всіх цих пікселях. Вони дорожчі, ніж їхні аналоги з нижчою роздільною здатністю, особливо якщо потрібний дисплей 4K, який оновлюється з xастотою 120 Гц або 144 Гц. Вони чудові, але коштують недешево. Базові дисплеї 4K можна знайти за ціною від 15000 гривень.

Вибираючи відповідний монітор, слід орієнтуватися на ваші індивідуальні потреби. Для ігор та роботи підходять монітори з роздільною здатністю 1080p та 1440p, а екрани 4K ідеально підходять для медіаконтенту з високою роздільною здатністю та великої графічної роботи. Незалежно від мети, завжди знайдеться екран, який відповідає вашим потребам.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.