Apple просить не сушити втоплений iPhone у рисі

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На офіційному сайті технічної підтримки компанії Apple було оновлено інструкцію для ситуацій, коли яблучний смартфон постраждав від потрапляння води в роз’єм зарядки. Серед змін слід виділити те, що відтепер в інструкції вказується, що пристрій настійно не рекомендується сушити з використанням рису. Звичайний фен також не слід використовувати для цих цілей, тоді як побутовий вентилятор цілком може допомогти.

Техпідтримка Apple

Відповідно до думки експертів з Купертіно, класти iPhone для просушування в упаковку рису не можна, оскільки дрібні частинки крупи здатні завдати шкоди гаджету. Крім того, працівники техпідтримки радять власникам яблучних пристроїв всіляко уникати всіх інших поширених практик позбавлення від вологи, велика частина яких може погіршити ситуацію. Зокрема, йдеться про використання стисненого повітря або фена.

Не рекомендується протирати роз’єм від вологи паперовими рушниками і ватяними паличками, оскільки після подібних процедур у роз’ємі залишаються мікрочастинки паперу і вати.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як висушити iPhone

Експерти рекомендують рятувати намоклий смартфон постукуванням по долоні так, щоб порт у цей час знаходився внизу. Після цього пристрій слід залишити вимкненим у сухому місці з якісною вентиляцією. Поліпшити ефективність провітрювання можна за допомогою вентилятора, поруч з яким розміщується смартфон.

Після просушування пристрою його не слід заряджати в найближчі п’ять годин. Якщо гаджет підтримує бездротову зарядку, то перед розміщенням його на зарядний килимок корпус слід додатково протерти сухою ганчіркою.

У випадках, коли динаміки смартфона після його намокання почали гірше відтворювати звуки, потрібно впевнитися, що вони повністю висохли. Для цього потрібно встановити телефон на серветку динаміками вниз і перевірити, чи не сочиться волога. Якщо це так, то потрібно просушити пристрій так, як зазначено вище.

Ремонт iPhone-потопельника складний і дорогий, тому уникайте його намокання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.