Постійне заряджання телефону та його повна розрядка можуть скоротити термін служби акумулятора

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Різноманітні правила заряджання та секрети калібрування батареї телефона корисні, проте з часом він все ж таки втрачатиме ємність батареї. Службу акумулятора можна продовжити.

Служба рекомендацій продуктів від The ​​New York Times Wirecutter публікує аналіз того, як впливає на продуктивність батареї регулярне заряджання смартфона. Зазначається, що будь-яке заряджання акумулятора з часом призводить до погіршення продуктивності, незалежно від того, як це робиться.

Заряджаючи акумулятор рідше до повної місткості і не даючи йому повністю розрядитися, можна дещо продовжити термін його служби. Менше навантаження на електроди означає меншу деградацію, що призводить до збільшення ємності протягом більш тривалого періоду часу. Загальна рекомендація — тримати рівень заряду від 20% до 80%. Спека — ще один фактор, який може негативно вплинути на термін служби акумулятора.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Що кажуть виробники

Виробники дають різні рекомендації. Наприклад, Samsung рекомендує регулярно заряджати акумулятор і підтримувати рівень заряду вище 50%. Компанія також заявляє, що якщо залишити повністю заряджений телефон на зарядці, це може скоротити час роботи акумулятора. Своєю чергою Apple радить не розряджати телефон повністю, а також не нагрівати його вище 35 ℃.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.