Експерти дали поради як визначити, якій країні належить номер телефону

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За цифрами будь-якого мобільного номера можна дізнатися, в якій країні та регіоні його було зареєстровано, а також який стільниковий оператор його обслуговує. Так, на територію реєстрації вказує код країни — він розташовується першим після значка «+» і відокремлений від цифр цифри. У той час як українські номери починаються з цифри «+3», іноземні номери мають інші коди (як однозначні, так і двозначні або навіть тризначні).

У списку дзвінків на телефоні

Насамперед варто перевірити, чи немає на телефоні вбудованого визначення регіону, звідки телефонували. Багато сучасних смартфонів роблять це автоматично, тому вдаватися до інших методів не доведеться. Для перевірки достатньо відкрити список усіх дзвінків та знайти дзвінок, який здійснили з іноземного номера. Поряд із номером може відображатися назва країни. У деяких випадках потрібно викликати меню докладної інформації про номер одним із таких способів:

  • Натисніть на значок “i” поряд із номером.
  • Утримувати дзвінок до контекстного меню, а потім вибрати «Подробиці» або «Інформація».

Через стільникового оператора

Послугу визначення номерів можна підключити до свого мобільного оператора на його сайті. Часто вона входить у комплект підписки, що захищає від спаму та шахраїв, але може надаватися і окремою послугою. Важливо, що багато провайдерів мають розширену інформацію про номери — це платна опція.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Пошук в інтернеті за кодом країни

Якщо знати, за якою ознакою визначається країна номера, це можна з’ясувати за лічені секунди через пошуковий запит. Достатньо написати в ньому код країни зі значком плюса (перші цифри номера до пробілу) і додати слово «країна». Запит має виглядати так: «код +ХХ країна», наприклад, «код +91 країна». Перший запит покаже, що код належить Індії — те саме можна зробити з будь-яким кодом телефону.

Чому не варто відповідати на дзвінки із іноземних номерів?

Якщо номер справді іноземний, за його кодом легко визначити країну, звідки телефонують. Проблема полягає в тому, що не всі номери виявляються фізичними. Багато з них — віртуальні, а отже, орендувати їх можуть з будь-якої точки світу. Цим користуються і шахраї, які обирають найдешевші номери для оренди, навіть якщо у них є іноземний код. З цієї причини більшість дзвінків із «закордонних» номерів на ділі здійснюють украъномовны шахраї та спамери.

Якщо після визначення країни абонент переконався, що в ній він не має знайомих чи родичів, найбезпечніше не відповідати на такий виклик і не передзвонювати. З великою ймовірністю дзвінок виявиться небажаним, а абонента спробують обдурити чи нав’язати йому непотрібні товари та послуги.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.