Особливості та функції телефонів, які вже давно не актуальні

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Технічний прогрес рухається семимильними кроками — технології змінюються так швидко, що часом просто не встигаєш за всім встежити. Згадаймо кілька функцій і особливостей телефонів (смартфонів), які пішли давно в минуле і рідко зустрічаються в сучасних девайсах. Ставте лайк, підписуйтесь на мій блог!

Стилус

Перші смартфони називалися КПК (кишеньковий персональний комп’ютер) чи комунікатор. На той час екрани були невеликими і пальцем незручно було вибирати щось на дисплеї. На допомогу приходить стілус – спеціальна «ручка», яка йшла в комплекті з пристроєм і часто вставлялася всередину корпусу. Зараз стілус використовується, як правило, на планшетах і то для специфічних завдань – малювання або роботи з графікою.

Інфрачервоний порт

Колись був дуже популярним інфрачервоний порт на смартфоні. З його допомогою можна було передати файли від одного девайса до іншого. У «нульові» ми таким чином передавали пісні, картинки та рінгтони. В даний час Bluetooth замінив інфрачервоний порт, але зустрічаються моделі з цією функцією, яка служить для керування телевізором замість пульта.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зовнішня антена

Раніше мобільні телефони та комунікатори часто мали висувну або антену, що стирчала з корпусу. Причина була простою — замало базових станцій стільникового зв’язку. Зараз навіть вежі мобільного оператора розташовуються буквально через кожні 100 метрів і немає потреби у великих антенах. Антена знаходиться всередині девайсу.

Фізична клавіатура

Зараз зустріти смартфон із фізичною клавіатурою – рідкість. Такою функцією можуть похвалитися лише спеціальні моделі, де сенсорний екран незручно використовувати, наприклад, рукавички.

WAP інтернет

Багато телефонів та комунікаторів минулих років мали доступ до мережі лише через спрощений протокол WAP. З появою великих швидкостей у смартфонах цей протокол став неактуальним, але мобільні оператори отримали великі прибутки, беручи за 1 мегабайт переданої інформації нечувані гроші.

Захисна плівка на екран

Раніше на екран телефону чи смартфона клеїли захисну плівку. Зараз рідко хтось використовують плівку — у продажу є міцне скло, яке здатне не тільки захистити дисплей від подряпин, а й від фізичного пошкодження при падінні. Екран сучасного смартфона скляний, тоді як прабатьки мали пластикові дисплеї.

Мотузочка на шию

А пам’ятаєте, багато хто носив свої телефони та комунікатори на шиї? Мотузка кріпилася в спеціальний отвір на корпусі гаджета. Таким чином ще наголошували на статусності — адже не кожен міг дозволити собі дорогий девайс. Зараз це вже в минулому, як і носіння телефону на поясі у кобурі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.