Як очистити динаміки смартфона від води за кілька хвилин

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ваш смартфон має високий рівень водонепроникності, не означає, що з ним можна купатися в басейні або під душем. Потрапляння вологи в кращому разі зробить звук динаміків глуше, у гіршому – гаджет вийде з ладу. Розповідаємо, як швидко прибрати воду з динаміків та зберегти життя пристрою без зайвих зусиль.

Випадково заливши пристрій водою, не варто паніці бігти до теплої батареї або підключати фен до розетки. Так можна оплавити начинки смартфона, а залишки солі, що містяться у воді, може стати причиною замикання. Засипати корпус крупами теж марно – це навіть у Apple визнали . Звичайно, можна обкласти «утопленика» серветками, сподіваючись, що вся волога вийде. Але є спосіб набагато простіше.

Достатньо скористатися безкоштовним онлайн-сервісом Fix My Speakers. Він працює за принципом видалення рідини з Apple Watch звук, налаштований на певну частоту, виштовхує воду з динаміків. Принцип простий:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • Переходимо на сайт Fix My Speakers ;
  • Викручуємо звук на максимум;
  • Ідемо на пару хвилин в іншу кімнату;
  • Залишки води змахніть паперовою серветкою.

Чому йдемо? Звук, що видається динаміками, просто огидний. Також варто приготуватися, що домашні вихованці з жахом заб’ються в кут або почнуть завивати в унісон зі смартфоном.

Проте спосіб робітник. Про це говорять відразу кілька авторитетних видань, відгуки користувачів і наш головний редактор Георгій Лямін, який сміливо підставив свій iPhone під струмінь води експерименту заради. Все спрацювало і гаджет залишився живим.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.