Як зарядити телефон у громадському місці і не попастися шахраям

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Смартфони стали невід’ємною частиною нашого життя, але водночас вони можуть стати причиною серйозних проблем. Зокрема, шахраї можуть отримати ваші персональні дані та іншу важливу інформацію, зламавши паролі ваших гаджетів. Один із способів зробити це – скористатися моментом, коли власник намагається зарядити свій девайс у громадському місці.

Зверніть увагу на наші поради, щоб уникнути таких небезпечних ситуацій.

1. Заряджайте гаджети через розетку, а не USB-порт

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

«Juice Jacking» – це розповсюджений вид кібератаки, коли гаджет “компрометується” при підключенні до зараженої зарядної USB-станції або при використанні зараженого зарядного кабеля. Отримавши таку лазівку, шахраї можуть встановити шкідливі програми на ваш телефон і отримати доступ до ваших даних. Тому у громадських місцях користуйтеся власним зарядним пристроєм і підключайте його тільки у звичайну розетку.

2. Користуйтеся додатковим акумулятором

Якщо ви знаєте, що сьогодні будете довго користуватися гаджетом і у вас не буде можливості вчасно його зарядити, візьміть із собою акумулятор (power bank). Завдяки йому ви зможете значно подовжити час використання телефону і уникните необхідності заряджатися у громадських місцях. Вибір акумуляторів сьогодні дуже великий, тому ви зможете знайти пристрій, який підходить вам і за розмірами, і за ціною.

3. Зробіть гаджет енергоощадним

Найпростіший спосіб уникнути ризиків – це взагалі не потребувати додаткової енергії. Є кілька способів змусити ваш гаджет різко знизити використання заряду. Зменшіть яскравість екрану, вимкніть підключення до Інтернету або просто включить режим польоту. Навіть зміна шпалер на чорні допоможе збільшити час роботи на дорогоцінні секунди. Крім того, не забувайте регулярно оновлювати свої програми. Використання застарілого програмного забезпечення може скоротити час автономної роботи.

Пам’ятайте, що шахраї обирають місця, де вони можуть завдати найбільшої шкоди. Це аеропорти, кафе, торгові центри та інші місця, де завжди є багато людей. Якщо ви перебуваєте в такому місці, будьте обережні і пам’ятайте про свою безпеку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.