Експерти назвали декілька практичних порад для відмінної роботи ваших смартфонів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Смартфон швидко розряджається

Згодом багато хто стикається з тим, що смартфони починають швидко розряджатися, іноді навіть відразу після заряджання. Є кілька причин, чому швидко розряджається акумулятор смартфона: висока яскравість екрана, “живі” шпалери, додатки, віджети, ігри, що витрачають заряд, і так далі.

Спробуйте підкоригувати налаштування екрана і видалити невикористовувані додатки. Також причина може бути в механічних пошкодженнях або здутті акумулятора. У цьому разі доведеться звернутися в сервіс.

Якщо ваш телефон не тільки швидко розряджається, а й дуже швидко заряджається, то це означає, що акумулятор вичерпав ресурс і потребує заміни.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Смартфон не заряджається до 100%

Іноді трапляється, що заряд акумулятора зупиняється на позначці в 90, 80, 70 відсотків або навіть нижче. Після цього смартфон перестає заряджатися. У цьому випадку треба розібратися в причинах події.

У більшості випадків зупинка процесу зарядки телефону пояснюється проблемами з роз’ємом. Якщо вся справа в поломці, роз’єм треба замінити. Якщо в гніздо потрапив бруд, то його треба обережно прибрати голкою.

Ще однією частою причиною неповного заряду смартфона є проблема з кабелем. Щоб це з’ясувати, достатньо один раз підключити кабель від іншого пристрою. Якщо після цього рівень заряду дійшов до 100%, то одразу стане зрозуміло, що вся проблема в кабелі.

Не варто забувати, що термін повноцінної служби акумуляторної батареї не перевищує трьох років. Якщо цей період підійшов до завершення, то рекомендуємо придбати новий акумулятор.

Смартфон повільно заряджається

По-перше, смартфон може повільно заряджатися через несправний кабель. Це одна з найпоширеніших причин. Перевірте, чи все гаразд із кабелем. Може бути проблема в порті пристрою: зламаний або забруднений. Ще однією причиною може бути застарілий адаптер.

По-друге, швидкість заряджання залежить від того, яким способом ви його заряджаєте. Наприклад, від ноутбука телефон заряджатиметься набагато повільніше, ніж від звичайної розетки.

По-третє, смартфон заряджатиметься повільніше, якщо ви користуєтеся ним під час заряджання. Якщо вам потрібно максимально швидко зарядити гаджет, просто вимкніть його перед тим, як поставити на зарядку

Скільки разів на день можна заряджати смартфон

Деякі експерти рекомендують заряджати смартфон один раз на день, інші вважають, що можна робити це два-три рази. Але в одному фахівці згодні: максимальне заряджання і повне розряджання шкідливі для батареї, прискорюють її зношування. Найкраще підтримувати заряд на рівні 30-80%, заряджаючи телефон у міру необхідності, а не переживати про кількість разів заряду на день.

Як довго можна тримати телефон на зарядці

Сучасні телефони заряджаються до максимуму за кілька годин, тому тримати їх на зарядці довго немає зовсім ніякої необхідності. Експерти попереджають, що тривале заряджання може негативно позначитися на стані акумулятора, і не рекомендують заряджати телефон до 100%. Інакше з часом батарея триматиме заряд дедалі гірше й гірше.

Деякі користувачі смартфонів ставлять їх на зарядку тільки тоді, коли рівень заряду наближається до нульової позначки. Це теж шкідливо для батареї. Фахівці радять ставити телефон на зарядку, коли залишається близько 20-30 % заряду.

Якщо не хочете відмовлятися від звички залишати телефон на зарядці на всю ніч, тоді вам потрібні енергозберігаючі розетки з вбудованим таймером часу.

Як правильно заряджати смартфон у перший раз

Щоб поставити сучасний смартфон на зарядку, достатньо знизити рівень наявного заряду на 2-5%. Висаджувати акумулятор до вимкнення пристрою не має сенсу.

У перший раз смартфон можна зарядити до 100%. Це допоможе налаштувати контролер. Але навіть якщо ви не зробите заряд до 100%, нічого страшного не станеться.

Використовуйте оригінальний ЗП. Не варто брати пристрій для зарядки з іншого комплекту, тим більше іншого виробника. У перший раз заряджати смартфон від комп’ютера, USB-розетки, бездротової зарядки або “пауербанка” теж не потрібно.

Після повного заряджання потрібно вимкнути смартфон. Не залишайте його надовго підключеним до електромережі. Надалі рівень заряду має залишатися в межах 30-80%. Не слід заряджати до 100% і знову розряджати повністю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.