Що робити, якщо ваш смартфон перестав заряджатися

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ваш смартфон вже довгий час вірно служить вам, але ви почали стикатися з проблемами зарядки, можливо, варто перевірити його ретельніше.

Зіткнутися з проблемою смартфона, що не заряджається, – це справжній кошмар для будь-якого власника, особливо коли у вас ввечері майже розряджений пристрій. Однак, перш ніж кидатися шукати заміну, варто спробувати кілька простих рішень, які можуть повернути ваш телефон до життя.

Насамперед, варто переконатися, чи заряджається ваш телефон. Для цього можна скористатися програмою Ampere. Якщо в програмі відображається зелений колір, пристрій заряджається. Якщо це негативне помаранчеве число, то пристрій не споживає енергію.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Чому ваш смартфон може не заряджатися? Ось деякі з можливих причин:

Пошкоджений кабель або зарядний пристрій. Перевірте кабель та зарядний пристрій на наявність пошкоджень. Якщо ви виявите, що проблема зламана зарядка або розірваний кабель, їх заміна повинна вирішити проблему.

Забруднений або зламаний зарядний порт. Переконайтеся, що зарядний порт чистий і немає сміття, яке може перешкодити зарядженню пристрою. Якщо порт занадто рухливий, можливо, його доведеться замінити.

Зламана розетка або подовжувач. Спробуйте підключити пристрій до іншої розетки або подовжувача, щоб переконатися, що проблема не в них.

Системний збій. Іноді під час заряджання індикатор може не спрацювати, і у вас може скластися враження, що смартфон не заряджається. У такій ситуації допоможе просте перезавантаження або повне вимкнення телефону.

Якщо нічого з перерахованого не допомагає, можливо, проблема пов’язана з акумулятором, і його потрібно замінити. У цьому випадку краще звернутись до сервісного центру.

На закінчення, якщо ваш смартфон вже довгий час вірно служить вам, але ви почали стикатися з проблемами заряджання, можливо, настав час оновити пристрій на більш сучасний.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.