Як очистити Telegram за 1 хвилину, нічого при цьому не видаляючи

Аналогичную процедуру можно выполнить с WhatsApp, TikTok и другими приложениями, которые отличаются неуемным аппетитом.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Telegram, подібно до інших сучасних месенджерів, має дивовижний талант розростатися в розмірах і займати істотну частину внутрішнього сховища смартфона. 

Щоб забити всю пам’ять телефону “телеграмом”, не потрібно спеціально накопичувати гігабайти інформації, наприклад, зберігати в “Вибраному” фільми в 4K. Для цього достатньо користуватися ним, як завжди – гортати новини, обмінюватися фото, відео та іншим медіаконтентом. Усе це пам’ятає.

Для наочності наведемо приклад: зайдіть у своєму телефоні в налаштування та вивчіть загальний розмір програми. Швидше за все, Telegram або ваш основний месенджер для листування займає з десяток гігабайтів, якщо ви раніше ніколи його не “чистили”.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На щастя, ситуація легко можна виправити. Звичайно, можна просто видалити Telegram, але повторне завантаження поверне всі гігабайти назад. Є більш радикальний метод – очищення кешу. На iOS та Android алгоритм один і той же:

  • Зайти до налаштувань Telegram
  • Перейти до розділу “Дані та сховище” → “Використання сховища”. 
  • Натиснути на опцію “Очистити кеш”. 

Процедура очищення зазвичай займає менше хвилини. Важливо, що цим способом ви очистите сам кеш, не видаляючи самі чати з листуваннями та важливою інформацією. Згодом, коли месенджер знову почне займати багато пам’яті, процедуру потрібно повторити.

Якщо ви активний користувач Telegram, також не зайве встановити максимальний розмір кеша в 5 Гб. Також можна налаштувати месенджер таким чином, щоб він автоматично чистив кеш (видаляв сміття кожен день, тиждень або місяць).

Підкреслимо, що переустановка Telegram проблему зайвих гігабайтів не позбавляє, оскільки повторне завантаження програми поверне всі документи назад. Зате при очищенні кешу все непотрібне сміття буде видалено. 

Аналогічну процедуру можна виконувати з іншими месенджерами. Той самий WhatsApp під час перегляду фотографій або відео за замовчуванням зберігає весь контент у галереї. Тому його також потрібно час від часу чистити. 

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.