Що насправді означають зелені та помаранчеві точки на вашому iPhone

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ваш iPhone і iOS користувача створені для ефективної та інтуїтивно зрозумілої навігації від однієї сторінки до іншої. Насправді, кілька найважливіших показників iPhone завжди знаходяться у верхній частині екрану. До них відносяться поточний час, рівень заряду батареї, потужність Wi-Fi та використання стільникових даних. Але чи помічали ви колись зелені та помаранчеві точки, що періодично з’являються у верхній частині екрана?

Крапки з’явилися в iOS 14, і натискання на ці кольорові кульки насправді нічого не робить. То що вони означають насправді? Ви не єдина людина, яка ставила це питання, тому ми підготували це пояснення зеленої або помаранчевої точки. Коли ви дочитаєте до кінця, ми готові посперечатися, що ви знатимете про ці елементи iOS більше, ніж більшість ваших друзів та родичів.

Що означає зелена точка на iPhone

Зелена точка з’являється на вашому iPhone, коли програма використовує камери вашого iPhone. Вона також може означати, що програма використовує камеру та мікрофон разом. Зелена точка не розрізняє, чи використовує програму камеру для зйомки фото або відео, але якщо програма використовує її для запису відео, вважайте, що мікрофон також активовано.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зазвичай зелена точка відображається в таких програмах, як FaceTime, Instagram, Snapchat або в програмі камери. Зелена точка корисна для відстеження часу використання камери, щоб ви могли контролювати, коли вас можуть знімати або фотографувати.

Що означає помаранчева точка на iPhone

Помаранчева точка з’являється у верхній частині екрана iPhone у будь-який момент, коли мікрофон використовується для прийому звуку. Зазвичай вона з’являється під час використання програми “Голосові нотатки”, дзвінків або функції “Диктувати текст”, щоб записати щось за допомогою голосу.

Хоча всі програми повинні вимагати дозвіл на доступ до мікрофона при першому відкритті, помаранчева точка допоможе вам відстежувати, які програми активно використовують ваш мікрофон.

Якщо у вас iPhone 14 або пізніша модель, ви побачите зелені та помаранчеві точки всередині динамічного острова. Якщо у вас модель iPhone з вирізом, зелені та помаранчеві точки з’являться у верхньому правому куті дисплея.

Що таке динамічний острів?

Якщо ви використовуєте iPhone 14 або новіше, динамічний острів розташований у верхній частині екрана вашого iPhone. Коли ви використовуєте певні програми та віджети, ви зможете побачити різні функції через динамічний острів вашого телефону.

Наприклад, ви запустили запис у програмі Voice Memos. Індикатор запису та позначка часу буде видно на Динамічному острові, так що ви зможете продовжувати користуватися іншими програмами і при цьому стежити за ходом запису.

Чи можуть зелені та помаранчеві крапки означати, що вас зламують?

Можливо. Перш за все, необхідно перевірити, чи немає програм, які працюють у фоновому режимі, про які ви забули. Помаранчева точка також може відображатися у вигляді помаранчевого квадрата, якщо у вас увімкнено налаштування “Диференціювати без кольору”.

Однак якщо ви знаєте, що у вас не запущено жодної програми, можливо, ваш телефон став мішенню для хакера, який використовує сторонні програми для зловмисного доступу до вашого пристрою. У цьому випадку найкраще вимкнути iPhone, змінити ім’я та пароль Wi-Fi та звернутися до оператора зв’язку.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.