Чому популярні пісні зникли з TikTok

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Музика Тейлор Свіфт, Гаррі Стайлса та десятки інших виконавців була видалена з TikTok. Тисячі відеороликів, опублікованих у TikTok з використанням цих пісень, були відключені, і користувачі не можуть створювати новий контент із їх композиціями. Що ж сталося?

UMG видаляє музику з TikTok

Деякі з найпопулярніших музичних композицій у світі були видалені з TikTok 31 січня 2024 року після того, як Universal Music Group (UMG) і TikTok не змогли дійти ліцензійної угоди. UMG – це музична компанія, яка виробляє та продає музику найбільших світових виконавців.

UMG ліцензувала музику своїх виконавців для TikTok, щоб вона могла використовуватися як звуки на соціальній платформі, заснованій на відео. Користувачі могли вибрати пісню та записати TikTok зі звуком на задньому плані.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви спробуєте пошукати музику UMG на TikTok зараз, її не знайдете. А якщо на вашому обліковому записі є старі TikTok зі звуками UMG, ви виявите, що вони були відключені.

Серед артистів UMG – Тейлор Свіфт, Дрейк, Олівія Родріго, Джастін Бібер, Бейонсе, Гаррі Стайлз, Айс Спайс, Селена Гомес та десятки інших.

Це означає, що відеоролики з вірусних трендів на TikTok, у яких використовуються популярні пісні, натомість просто стають беззвучними. У деяких музика зберігається, але при натисканні на звук з’являється помилка: This sound is not available .

Ви також можете помітити, що багато хто з TikTokers перейшли на використання звуків, не захищених авторським правом, або іншої музики, що не належить UMG. Ви також можете створювати власні звуки на TikTok.

Чи повернеться коли-небудь музика UMG на TikTok?

Поки UMG та TikTok не домовляться про ліцензійний контракт, ваша улюблена музика залишатиметься за межами TikTok. Поки що жодна з компаній не повідомила, чи буде укладено угоду.

І UMG і TikTok випустили заяви про видалення пісень.

UMG у своїй заяві: “Зрештою, TikTok намагається побудувати бізнес на основі музики, не виплачуючи за неї справедливу вартість”.

У заяві йдеться, що поточна ставка оплати TikTok для артистів має бути наближена до ставок інших соціальних медіаплатформ. UMG заявляє, що хоче захистити своїх артистів від несумлінного використання.

TikTok у своїй заяві: “Сумно і прикро, що Universal Music Group поставила свою власну жадібність вище за інтереси своїх артистів і авторів пісень”.

Компанія додала, що їй вдалося домовитись з декількома іншими великими музичними компаніями.

Багато користувачів TikTok сподіваються, що компанії зможуть дійти згоди, і тоді вони знову зможуть використовувати улюблені пісні у своїх відео. UMG отримує багато безкоштовної реклами від фанатів, які використовують її музику у своїх відео.

Чи можу я як і раніше використовувати музику, захищену авторським правом, у своїх відео на TikTok?

Ви можете використовувати музику, захищену авторським правом, яка не належить UMG. Легко знайти модні пісні, доступні на TikTok.

Якщо ви використовуєте пісню UMG у своєму відео TikTok, ви ризикуєте, що її видалять, і вам буде завдано удару за авторськими правами.

Приглушені TikTok будуть мовчати, поки UMG не поверне свою музику на TikTok. Немає можливості додати інший звук до вже опублікованого відео.

Розбіжності між UMG та TikTok мають ізольований характер, тобто вони не впливають на рішення інших музичних компаній розміщувати свою музику на TikTok. Отже зараз саме час відкрити для себе нові музичні композиції в додатку, про які ви, можливо, раніше не замислювалися.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.