Перестаємо вірити: 3 міфи про смартфони

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У телефонах немає нічого таємничого! Розвіюємо три міфи про смартфони, щоб ви змогли користуватися ними насолоду.

1. Потрібно розряджати телефон у нуль і лише потім ставити на зарядку

Міф з’явився в епоху кнопкових телефонів, які працювали на нікель-металгідридних акумуляторах. Ці джерела живлення мали так званий ефект пам’яті. Якщо підключали до розетки телефон із десятьма відсотками заряду, то «порожні» 90% він запам’ятовував як повний об’єм батареї. Наступного разу пристрій заряджається лише до 90%.

Зараз у смартфони встановлюють літійні акумулятори, які не мають такої проблеми: розряджати смартфон у нуль безглуздо. Краще підключати пристрій до розетки, коли рівень заряду падає до позначки 20–30 %. Тоді навантаження на акумулятор буде меншим і він зможе прослужити довше.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

2. Захисне скло врятує екран, якщо смартфон впаде

Це можливо, але тільки коли телефон падає плашмя. Якщо на ребро, захисне скло може розбитися разом з дисплеєм. Чохол або бампер рятують у таких ситуаціях.

Захисне скло потрібно, щоб екран не терся і не дряпався. Але використовувати додаткове покриття необов’язково, якщо в смартфоні вбудовано надміцне скло, наприклад Gorilla Glass від Samsung.

3. Користуватися смартфоном під час заряджання не можна

Можна, просто гаджет працюватиме і заряджатиметься повільніше. Енергоємні програми та ігри можуть перегрівати акумулятор – це зменшує термін його служби. Але прості програми на батарею не впливають.

Якщо пограти під час зарядки смартфона все ж таки хочеться, у флагманських моделей Samsung реалізована технологія «Призупинити USB Power Delivery» . Вона живить пристрій в обхід акумулятора. Смартфон отримує достатньо енергії для роботи, але не використовує її для заряджання батареї. Так акумулятор не перегрівається можна гейміти без зупинок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.