Який сканер відбитка пальця на телефоні найзручніший і чому

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В даний час дактилоскопічний сканер у смартфоні – це обов’язковий інструмент захисту пристрою та особистих даних. При цьому різні виробники розміщують його у різних місцях своїх гаджетів. Ми спробуємо розібратися, де сканер відбитка пальця найзручніше, яке рішення є оптимальним для більшості користувачів.

Задня панель

Декілька років тому дактилоскоп розміщували виключно на тильній панелі смартфона. Нині таке позиціонування сканера можна зустріти лише з бюджетних пристроях. При цьому він зазвичай є ємнісним і гарантує високу швидкість і точність розпізнавання відбитка.

Мінусом такого рішення є швидке засмічення, що суттєво знижує ефективність роботи сканера. Відмовилися ж від подібного компонування через її зовнішню непривабливість.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Кнопка живлення

Сканери відбитка пальця, які інтегровані в механічні кнопки живлення смартфона, набули великого поширення та популярності. Вони відрізняються дуже обмеженою площею. що є величезним мінусом для безпеки та швидкодії, оскільки дуже страждає точність розпізнавання.

Плюсом такого рішення можна вважати зручність (для правшів) і естетичний вигляд. Однак у випадках, коли власнику смартфона з таким дактилоскопом потрібно просто дізнатися час, йому доведеться знімати блокування екрану або використовувати альтернативні дії на зразок подвійного тапа по дисплею.

Екран

Сьогодні оптимальним місцем для сканера відбитка у смартфоні багато хто вважає дисплей. Але і за такого позиціонування дактилоскопа є мінуси. Головним недоліком вважатимуться помітне підвищення вартості пристрою, і навіть зниження швидкості розпізнавання відбитка. Останнє зумовлено використанням не ємнісного, а оптичного сканера. Та й звикнути до такого розміщення доведеться.

З іншого боку, підекранний дактилоскоп зручний у використанні, непомітний і не потребує догляду.

Який саме варіант розміщення сканера є найбільш оптимальним – це питання смаку та особистих уподобань. До того ж дактилоскоп не є визначальним фактором при виборі сучасного смартфона.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.