Навіщо потрібно відключати мобільний інтернет на телефоні, коли ним не користуєшся

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 3 хв.

Багато експертів наполягають на тому, що мобільний інтернет на телефоні необхідно відключати, якщо ним не користуєшся. Розповімо, у чому мінуси і плюси такого підходу, і чи дійсно потрібно відключати мобільні дані на смартфоні.

Реклама

Чому потрібно відключати мобільний інтернет на телефоні?
Постійно увімкнений мобільний інтернет на телефоні варто вимикати з кількох причин.

Економія трафіку

Після відмови стільникових операторів від безлімітного інтернету більшість тарифних планів стали пропонувати лише обмежений трафік мобільних даних. У результаті абонентам доводиться економити його: вимикати мобільні дані або переходити на Wi-Fi. Відключати мобільний інтернет для економії трафіку варто з кількох причин:

1. Мобільні дані потрібні не тільки власнику смартфона, а й працюючим додаткам. При цьому більшість програм споживає трафік у фоновому режимі, тобто без участі користувача. Інтернет потрібен для оновлення даних, зв’язку із серверами, синхронізації та надсилання різних повідомлень.

І хоча частина додатків використовує трафік тільки для важливих цілей (надсилання сповіщень про повідомлення, синхронізація даних, щоб користувач не загубив їх під час зміни смартфона тощо), то інші програми можуть зловживати дозволом на фонову роботу. У результаті інтернет витрачатиметься на надсилання рекламних повідомлень і скачування даних, які власнику смартфона не потрібні. Перевіряти, які програми працюють у фоні та витрачають інтернет, потрібно вручну, що не завжди хочеться робити. Тому в разі сильного споживання трафіку у фоновому режимі набагато простіше повністю відключити мобільний інтернет на пристрої та підключити Wi-Fi.

2. Телефон може автоматично перемикатися на мобільні дані. Недостатньо підключитися до мережі Wi-Fi, щоб економити трафік. Якщо сигнал модему стане надто слабким, смартфон може самостійно переключитися на мобільний інтернет без відома власника – в результаті використовуватися почне обмежений трафік.

Щоб не допустити цього, варто відключити мобільний інтернет – так смартфон не буде витрачати його або перемикатися на мобільні дані автоматично.

Економія заряду батареї

Під час використання мобільного інтернету додатками витрачається частина заряду батареї – що вищим є споживання трафіку, то вищий і розряд. Якщо смартфон став сильно розряджатися, варто відключити мобільні дані, коли вони не використовуються, і перевірити, чи зникла проблема розряду.

Вимкнення інтернету на телефоні дає змогу зберегти заряд і в дорозі. Через те, що пристрій перебуває в постійному пошуку стабільного сигналу, витрачається більше заряду батареї. Рекомендується відключати його до того моменту, поки користувач не опиниться там, де сигнал перестане перериватися.

Чому не потрібно відключати мобільний інтернет на телефоні?

На противагу аргументам “за” є і кілька недоліків, які тягне за собою відключення мобільного інтернету. Важливо, що вони актуальні, якщо смартфон не під’єднаний до мережі Wi-Fi, а отже взагалі не має доступу до інтернету.

Можна пропустити важливе повідомлення або повідомлення

Мобільний інтернет потрібен і додаткам із важливими повідомленнями, таким як месенджери, соціальні мережі та робоча пошта. З відключеними мобільними даними легко пропустити повідомлення або лист, на який терміново потрібно відповісти. Без інтернету буде відсутня і синхронізація даних – якщо власник загубить смартфон, то ризикує втратити і частину даних, які не встигли синхронізуватися.

Відсутність автоматичних оновлень

Смартфони часто використовують мобільний інтернет у нічний час для встановлення автоматичних оновлень у додатках, а також оновлення програмного забезпечення пристрою. Якщо відключати мобільний інтернет, коли ним не користуються, то знадобиться вручну встановлювати свіжі версії програм, а також ПЗ, яке безпосередньо впливає на безпеку пристрою.

Таким чином, мобільний інтернет можна відключати, якщо він не потрібен, але при цьому в більшості випадків потрібне підключення до мережі Wi-Fi. Мінус у цій ситуації один: нестабільний Wi-Fi також може автоматично вимкнутися, а отже, користувач ризикує повністю залишитися без інтернету і пропустити важливі повідомлення. Якщо ж збоїв у роботі Wi-Fi не спостерігається або власнику не потрібен постійний інтернет, то можна сміливо вимикати мобільний інтернет заради економії трафіку і заряду.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Митник Михайло
Митник Михайлоhttp://itechua.com/
Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: