Експерти назвали 3 простих трюки для захисту iPhone від злодіїв

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо з вами таке траплялося, ви знаєте, як важко втратити телефон. Звичайно, втрата iPhone загрожує фінансовими наслідками – вони не з дешевих. Але, мабуть, важливіше те, що все ваше життя на цьому пристрої.

Якщо злодієві вдасться проникнути у ваш телефон, у нього буде все необхідне, щоб завдати серйозних збитків, включаючи доступ до облікових записів електронної пошти, додатків для перевірки та банківських програм. Крім того, є і особисті області, такі як фотографії або програму iOS Journal.

Виробники смартфонів, у тому числі і Apple, не забувають про це, тому найкращі телефони оснащені досить потужними засобами захисту, щоб у разі найгіршого не все було втрачено. Насправді, якщо ви почнете правильні кроки, злодії практично нічого не втратять.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Крім основних функцій безпеки, якими володіє iPhone, таких як Face ID, код доступу та Find My, є ще ряд твік і функцій, які можна включити, щоб переконатися, що навіть якщо ваш iPhone вкрали, ніхто не зможе до нього підібратися. Ось як зробити телефон недоступним для злодіїв.

Втрата і крадіжка – не єдині жахливі речі, які можуть статися з вашим iPhone – падіння може бути не менш неприємним. Щоб бути впевненим, що ваш iPhone завжди захищений, ознайомтеся з нашими посібниками з кращих чохлів для iPhone 15 Pro Max, найкращих чохлів для iPhone 15 Pro і найкращих чохлів для iPhone 15.

Ось як захистити свій iPhone від злодіїв лише за 3 кроки

1. Відключіть Центр керування та USB-аксесуари під час блокування

Центр управління – один із моїх улюблених інструментів iPhone: навіть у заблокованому стані він дає мені доступ до основних функцій телефону. Однак злодій може використовувати це у своїх інтересах, використовуючи Центр управління для переведення iPhone в авіарежим та припинення його підключення до Інтернету, тому прихильники безпеки можуть захотіти відключити його. Відключення USB-аксесуарів також не дозволить використовувати будь-які недобросовісні пристрої, що підключаються до телефону під час блокування, для керування та навіть розблокування.

Щоб вимкнути Центр керування та USB-аксесуари під час блокування, перейдіть до розділу “Параметри”, потім “Face ID та код доступу”. Введіть свій код і прокрутіть вниз до пункту “Дозволити доступ під час блокування”. Вимкніть Центр керування та Прилади.

2. Увімкніть функцію стирання даних після 10 невдалих спроб введення пароля.

Якщо функцію “Стерти дані” увімкнено, після 10 невдалих спроб введення пароля ваш телефон буде повністю видалений, тобто на ньому не можна буде переглянути або передати нічого важливого. За допомогою функції резервного копіювання iCloud (яка створює резервні копії кожні 24 години) можна відновити працездатність вашого iPhone з мінімальною втратою даних, тому перед увімкненням функції стирання даних її необхідно увімкнути. Якщо ви не використовуєте iCloud Back Up та/або у вас недостатньо місця у сховищі iCloud для повного резервного копіювання, залиште функцію стирання даних вимкненою.

  • Для початку увімкніть резервне копіювання iCloud. Перейдіть до розділу “Параметри”, а потім натисніть на своє ім’я.
  • Виберіть iCloud та натисніть Архівація в iCloud. Увімкніть Архівація в iCloud.
  • Далі перейдіть в “Параметри”, потім “Face ID та код доступу”. Введіть свій пароль, прокрутіть вниз до пункту “Стерти дані” та увімкніть його.

3. Увімкніть функції “Знайти мій iPhone”, “Знайти мою мережу” та “Надіслати останнє розташування”.

Find My iPhone дозволяє відстежити та віддалено заблокувати або стерти iPhone, якщо він був вкрадений або втрачений, а Find My network дозволяє відстежувати телефон, навіть коли він знаходиться в автономному режимі (наприклад, у режимі літака) або після вимкнення живлення. Функція “Надіслати останнє місцезнаходження” автоматично повідомляє Apple місце розташування вашого iPhone, як тільки заряд батареї стає критично низьким. Ці функції означають, що ваш телефон може бути знайдений, навіть якщо злодій вимкне пристрій, тому найкраще включити їх.

Перейдіть до розділу “Параметри”, натисніть на своє ім’я, а потім виберіть “Локатор”. Виберіть Де iPhone, а потім увімкніть усі три параметри.

Ці функції, звичайно, не запобігають душевному болю від втрати нового iPhone 15 Pro Max або захистять вас від нових цікавих способів злому (в тому числі і з вимкненим iPhone), але вони можуть допомогти запобігти занепокоєнню про те, що ви втратите щось більше важливе.

Щоб отримати більше порад з безпеки, почніть з нашого посібника про те, як увімкнути захист від крадіжки пристрою на iPhone.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.