Навіщо відключати мобільний інтернет при підключенні до Wi-Fi: експерти назвали неочевидну причину

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сучасні мобільні телефони дозволяють користувачам одночасно підключатися до мереж Wi-Fi та мобільної передачі даних. Таке одночасне підключення не завдає шкоди пристрою, але може призвести до виснаження мобільного трафіку. Щоб уникнути цього, мобільну передачу даних можна вимкнути при підключенні до Wi-Fi.

Було виявлено, що мобільний інтернет передає корисні дані, коли немає з’єднання Wi-Fi. Однак мобільний інтернет продовжує передавати дані за наявності бездротової мережі. Тому, навіть працюючи у фоновому режимі, додаток використовує мегабайти в межах тарифного плану. Залежно від обраного тарифного плану може стягуватися додаткова плата.

Експерти рекомендують вимикати мобільний інтернет на телефоні на роботі або вдома, де є стабільне Wi-Fi з’єднання. Це має свої переваги:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • ви зекономите мегабайте мобільного інтернету, щоб ви мали доступ до мережі в ситуації, коли підключити до Wi-Fi не вийде;
  • також варто відключати мобільний інтернет уночі, адже фонові програми та додатки продовжують працювати, навіть якщо ви не використовуєте смартфон;
  • а ще відключений мобільний інтернет та Wi-Fi унеможливлять сповіщення, які часто заважають спати;
  • також відключення інтернету дозволить зберегти заряд батареї.

До речі, мобільні оператори регулярно підвищують вартість послуг. Водночас вони пропонують лояльні умови новим клієнтам. Перейти до Лайфсел або Водафон можна зі збереженням номера, в тому числі коду оператора. Новим користувачам оператори пропонують фіксовану вартість тарифу на шість місяців — у Vodafone та до кінця року — Lifecell. Абонентам пропонують безлімітний інтернет та дзвінки в мережі, а також безліч хвилин на інші номери за дуже вигідними цінами — 100 гривень з другого місяця новим абонентам Водафон та 160 гривень на місяць абонентам Лайфсел до кінця 2024 року. Погодьтеся, це більше ніж вигідно.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.