Топ-5 причин ніколи не купувати смартфони Xiaomi

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Смартфони Xiaomi здобули воістину народне кохання та велику кількість фанатів, ними користуються десятки тисяч людей і залишаються задоволені придбанням. Але в будь-якій техніці є свої особливості, через які може зіпсуватися враження від покупки, якщо не знати їх заздалегідь.

У цій статті буде зібрано загальну інформацію з частих проблем, з якими стикаються покупці смартфонів Xiaomi, Redmi та POCO, а головне, розберемося чому так відбувається.

Прошивка MIUI и Hyper OS

Часто зустрічаються проблеми із програмним забезпеченням. Для Xiaomi стало нормою, що нові моделі на старті продажів отримують “сиру” прошивку, в якій є численні баги, наприклад вильоти додатків, надмірне нагрівання пристрою, підвищена витрата акумулятора, некоректна робота функцій зв’язку і т.д.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Досвідчені користувачі пояснюють, що потрібно дочекатись оновлення ПЗ і буквально через місяць-два більшість проблем буде вирішено, але погодьтеся, що це не нормально, адже бренд існує більше 10 років і повинні вже навчитися краще тестувати ПЗ, але ця проблема актуальна досі, навіть для дорогих флагманів.

Датчик наближення

Дуже хвора тема для більшості користувачів бюджетних та середньобюджетних моделей – це робота датчика наближення, точніше його повна відсутність як такого.

Він потрібен щоб вимикати екран при дзвінку, коли ви підносите смартфон до вуха. У 90% всіх смартфонів встановлено окремий оптичний датчик, який знаходиться у верхній частині екрану.

Так було раніше і у Xiaomi, поки в один момент вони не вирішили відмовитися від його встановлення і використовувати гіроскоп для визначення положення смартфона при дзвінку, який справляє з цим завданням набагато гірше.

Оновлення ОС та підтримка

Ще один момент, який розчаровує багатьох власників – це оновлення ОС, вони дуже важливі для сучасного смартфона. З оновленнями виправляються різні помилки, додаються нові функції та покращується безпека.

Але не у Xiaomi, часто після оновлення прошивки проблем стає більше, а наступне оновлення доводиться чекати довго. Xiaomi неодноразово обманювала зі строками виходу важливих оновлень або зовсім їх скасовувала і припиняла подальшу підтримку пристроїв.

Статус и престиж

У головах багатьох склалася залізобетонна асоціація пристроїв Xiaomi з чимось недорогим, адже основні продажі припадають на бюджетні пристрої. Компанії довелося навіть розділити модельний ряд в окремі бренди Redmi та РОСО, а під назвою Xiaomi випускати преміальні флагманські моделі, але це не допомогло.

Справа в тому, що випуск флагманів коштує дуже дорого і цінник не сильно відрізняється від конкурентів в особі Samsung і Apple, ось тут і відіграє роль стереотипне мислення. Є велика кількість людей, які хочуть підкреслити свій статус дорогим смартфоном, кажучи просто “понтануться”, чого володіючи Xiaomi навряд чи вийде.

Реклама

У Xiaomi неодноразово заявляли, що майже не заробляють із продажів смартфонів, а основний дохід приносить реклама, яку вони впровадили в прошивку. Її можна практично повністю відключити, але далеко не всі знають, як це зробити. Більшість людей не сидять на форумах і не читають інструкції, вони просто купують смартфон у магазині та користуються ним, при цьому бачачи дратівливу рекламу.

Ті, хто зарікся більше не купувати смартфони від Xiaomi, найчастіше наголошують на причині саме наявності дратівливої ​​реклами.

Чому так ?

Усі ці проблеми пов’язані загальним аспектом – бажанням заощадити з виробництва. Що стосується прошивок, при такій кількості моделей просто неможливо приділити належну увагу дрібницям і ретельному тестуванню, тому ця справа залишається на потім. Натомість ми отримуємо низьку ціну.

Підсумки

Користувачі люблять Xiaomi за співвідношення ціни та якості, існують багато історій про надійність та “живучість” цих смартфонів. Але серед найширшого модельного ряду є як вдалі моделі, які не мають критичних проблем, так і відверто невдалі, які псують репутацію всієї компанії.

Я знаю, що серед вас знайдуться ті, хто користується цими смартфонами вже довго і жодного разу не зустрічався з серйозними проблемами, і ви звичайно писатимете, що все це не правда і вигадка, але це реальні відгуки та факти. Люди мають різні думки, і якщо для одного перепрошити телефон і посидіти півгодини за налаштуванням не важко, то інших це може відлякати від покупки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.