Що робити, якщо Wi-Fi у квартирі ловиться не скрізь: поради від експертів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На потужність Wi-Fi у вашому будинку впливає все – залізобетонні конструкції, форма приміщення, меблі, двері, гаджети, електроприлади, сусідський Wi-Fi, стелі та навіть штукатурка. Щоб усунути мертві зони для Wi-Fi, достатньо встановити підсилювач бездротового сигналу (репітер).

Ми розповімо все на прикладі репітера TP-Link RE450 v4, а заразом пояснимо, чому варто вибрати саме його і не винаходити велосипед.

Три причини, чому варто вибрати Wi-Fi-репітер для посилення сигналу

  • Репітер значно розширює зону гарного покриття Wi-Fi у квартирі. Прийом буде навіть там, де зовсім не ловило.
  • Wi-Fi-репітер не знижує якість інтернету через бездротову мережу. Так, якщо у вас Тариф №1 від МТС, на якому швидкість домашнього інтернету до 1 Гбіт/с, то такою самою вона буде і по Wi-Fi.
  • Не треба ламати голову над тим, куди перенести роутер, щоб прийом був скрізь, і псувати інтер’єр проводами. Тим більше не варто працювати над саморобними підсилювачами.

Як працює підсилювач Wi-Fi (репітер)

Репітер TP-Link RE450 v4 приймає Wi-Fi сигнал від вже встановленого роутера у квартирі та передає його далі. Таким чином, площа, покрита стабільним Wi-Fi-сигналом, стає більшою. Зона роботи Wi-Fi-репітера TP-Link RE450 v4 кругова.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Визначити оптимальне місце для установки просто: шукаємо, де квартири сигнал на гаджетах ловить хоча б на один-два поділки. Важливо, щоб там була розетка. У цю розетку і вмикаємо репітер. Світлодіодний індикатор на пристрої підкаже: блакитний колір індикатора, що загоряється на репітері, ви знайшли ідеальне місце, червоний значить занадто далеко від роутера.

Репітер має три зовнішні дводіапазонні антени для посилення сигналу. На частоті 2,4 ГГц репітер дозволяє отримувати швидкість до 450 Мбіт/с, частоті 5 ГГц — до 1300 Мбіт/с. Загальна пропускна спроможність – до 1750 Мбіт/с. Як бачите, це з великим запасом, навіть якщо у вас підведений інтернет зі швидкістю до гігабіту за секунду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.