Що робити, якщо смартфон розряджається вночі або в режимі очікування

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 3 хв.

Іноді користувачі стикаються з проблемою розрядки акумулятора свого смартфона в нічний час або в режимі очікування, і запитують, як це виправити. Розглянемо 11 причин швидкого розряду батареї.

Реклама

Увімкнений Bluetooth

Від бездротових навушників до фітнес-трекерів Bluetooth має багато застосувань. Хоча це може полегшити повсякденне життя користувача, ця функція витрачає заряд батареї. Щоб обмежити витрати заряду акумулятора Bluetooth, вимикайте його, коли він не використовується.

Увімкнений Wi-Fi

Як і у випадку з Bluetooth, залишення Wi-Fi увімкненим, коли він не використовується, може призвести до швидкого розряду акумулятора. Це пов’язано з тим, що пристрій постійно шукатиме відомі з’єднання Wi-Fi. Хоча це може бути зручно, але якщо він не використовувати краще його відключати.

Включений GPS

Згідно з дослідженнями потужність сигналу GPS також може відігравати важливу роль у витраті заряду батареї. При хорошому рівні сигналу програми GPS скорочують термін служби батареї менше. Системи GPS-стеження використовують супутники для визначення розташування пристрою. Для визначення розташування потрібно як мінімум 3 різних супутника. При сильному сигналі цієї потужної технології визначення місцезнаходження потрібно в середньому близько 12-30 секунд. Якщо сигнал слабкий, цей процес суттєво затягується і може тривати до 12 хвилин. GPS може вмикатись автоматично, тому в нічний час його краще відключати.

Несправний зарядний пристрій

У деяких випадках дешевий або неякісний зарядний пристрій або кабель можуть зашкодити акумулятору смартфона. В інших випадках повільний або несправний зарядний пристрій може призвести до того, що акумулятор розряджається швидше, ніж він встигає заряджатися.

З метою безпеки краще використовувати зарядний пристрій, що входить у комплект зі смартфоном, або використовувати зарядний пристрій від надійного виробника. Важливо, якщо використовувати неоригінальний зарядний пристрій він має бути з силою струму, не меншою ніж у оригінального.

Безперервний пошук GSM-мережі

У районі з поганим сигналом стільникового зв’язку можна помітити, що акумулятор смартфона швидко розряджається. Це пов’язано з тим, що пристрій шукає з’єднання, особливо часто зустрічається у віддалених місцях або гірських районах. Щоб уникнути цього, ви можете відключати передачу даних по стільниковій мережі щоразу, коли знаходите в зоні, де стільниковий зв’язок практично відсутній або практично відсутній.

Не закриті активні програми

Відомо, що всі програми розряджають батарею. Однак через погану оптимізацію та з інших причин деякі програми більш «ненажерливі» щодо батареї, ніж інші. Тому перед сном краще закривати всі активні програми на смартфоні, щоб уберегти пристрій від швидкого розряду акумулятора.

Автоматичне оновлення програм

Варто зазначити, що у сучасних смартфонах є опція автоматичного оновлення програм. І якщо вона включена, то після виходу оновлення система швидко завантажує нові компоненти, внаслідок чого акумулятор розряджається. Таким чином, краще зовсім відключати цю опцію.

Екстремальні температури

Екстремальні температури можуть призвести до швидкого розряджання акумулятора телефону. Зокрема, вплив занадто високих або низьких температур може негативно вплинути на здатність акумулятора утримувати заряд, що призведе до погіршення його роботи.

Операційна система

Ще одна річ, яка може призвести до швидкого розряду акумулятора смартфона, – застаріла операційна система. У деяких випадках оновлення програмного забезпечення можуть продовжити термін служби батареї пристрою за рахунок внесення змін, які допоможуть ефективніше використовувати батарею. Також можливо, що через збій поточної операційної системи акумулятор розряджається, і оновлення може виправити це.

Віруси

Швидкий розряд акумулятора може бути ознакою того, що на смартфоні працює зловмисне програмне забезпечення. Щоб уникнути цього, необхідно уникати завантаження програм зі сторонніх магазинів програм, оскільки вони можуть виявитися замаскованим шкідливим програмним забезпеченням. Шкідливе програмне забезпечення може проявляти себе та іншими способами, наприклад у вигляді майнерів, фішингових листів або підроблених веб-сайтів. З цієї причини дуже важливо дотримуватись належної кібербезпеки при використанні мобільних пристроїв.

Знос акумулятора

Як і всі акумулятори, акумулятори телефонів згодом зношуються. Літій-іонні акумулятори псуються через три основні фактори: вік, температуру та кількість циклів зарядки. У середньому батареї телефону має вистачити на 2-3 роки. Через кілька років роботи час автономної роботи мобільного пристрою буде менш тривалим, ніж одразу після покупки. З цієї причини проблеми з акумулятором можуть бути усунені тільки шляхом переходу на новий акумулятор або новий пристрій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Митник Михайло
Митник Михайлоhttp://itechua.com/
Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: