Куди поставити Wi-Fi роутер, щоб інтернет вдома «літав»

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сучасні Wi-Fi мережі часом можуть виявляти непередбачуваність у роботі. Все тому, що їхня стабільність безпосередньо залежить від різних факторів: це може бути як стан лінії до роутера та його технічні характеристики, так і проблеми у інтернет-провайдера.

Втім, основним фактором, що впливає на швидкість інтернету, є роутер. Не всі користувачі знають, що в квартирі є певні місця, де вкрай небажано розміщувати коробку з інтернетом, щоб не псувати з’єднання.

Сайт unian.net розповів про нюанси у використанні роутера та шукаємо для нього ідеальне місце.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Де не можна встановлювати роутер

Поблизу електронних пристроїв: до них відносяться як мікрохвильові печі та холодильники, так і бездротові камери з Bluetooth-пристроями.

У кутку або шафі: кутові та закриті простори можуть аналогічно уповільнити поширення сигналу. Також рекомендується розміщувати роутери подалі від дзеркал.

В безпосередній близькості від акваріума: резервуар з рибами створює підвищену вологість, а вода перешкоджає проходженню радіохвиль.

На сонці, поряд із батареєю опалення або іншими джерелами тепла. Перегрів може не лише погіршити якість інтернет-з’єднання, а й знищити роутер.

У підвалі або на горищі, де сигнал може бути ослаблений через бетонні стіни або стелі.

Також важливо врахувати розташування антен на маршрутизаторі. Якщо антен більше двох, рекомендується уникати напряму їх у одному напрямку. Розмістіть антени в різних положеннях для більш широкого охоплення з’єднання. Це допоможе покращити якість сигналу Wi-Fi та забезпечити більш стабільне та надійне підключення до інтернету.

Де найкраще розмістити роутер

Wi-Fi роутер повинен бути якомога вище від підлоги, тому що сигнал від роутера поширюється дугоподібно. Якщо пристрій лежатиме на підлозі, то частина енергії буде банально в землю.

Тому краще не загороджувати апарат різними перешкодами і тим більше не ставити в ящик чи шафу.

Ідеальним місцем для розміщення роутера часто є коридор, оскільки сигнал легко проникає до найближчих кімнат, і зазвичай між роутером та мобільним пристроєм знаходиться не більше однієї стіни. Однак слід врахувати, що для цього доведеться закріпити роутер на стіні, що вимагатиме певних зусиль.

Враховуючи ці рекомендації, ви зможете створити оптимальні умови для більш швидкого та стабільного домашнього Wi-Fi.

При цьому важливо розуміти, що швидкість прийому Wi-Fi сигналу значною мірою залежить від площі покриття мережі.

Навіть за умови правильної установки обладнання не завжди вдається значно збільшити швидкість інтернету. У таких випадках рекомендується використовувати репітер – пристрій, який діє як проміжна ланка в мережі Wi-Fi та здатний розширити область охоплення сигналу.

Тим не менш, іноді, навіть незважаючи на правильну установку обладнання, швидкість інтернету все одно не вийде збільшити – в цьому випадку, можливо, настав час задуматися про купівлю нової моделі.

Тим більше, що в 2024 році вже почалася епоха Wi-Fi 7, тому незабаром очікується наплив пристроїв з підтримкою нового стандарту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.