Як часто потрібно купувати новий телефон Android

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Купуючи новий телефон, ми всі шукаємо вигідну пропозицію, перевіряємо його характеристики і можливості, щоб зрозуміти, чи підходить він нам. Але дуже рідко хто з нас планує, як довго він прослужить; ми просто оновлюємо його, коли вважаємо за потрібне.

Звичайно, технологічні компанії хочуть, щоб ви оновили телефон якомога швидше, але чи варто це робити? Як часто слід переходити на новий телефон? Що взагалі впливає на термін служби смартфона і як його продовжити? Давайте дізнаємося.

Що впливає на тривалість життя смартфона?

Смартфони деградують, як і будь-які інші електронні гаджети, але термін їхньої служби може сильно варіюватися залежно від типу користувача, інтенсивності використання, місця проживання та догляду за пристроєм.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви користуєтеся телефоном подовгу щодня, він, природно, буде зношуватися швидше. Але якщо ви проводите більшу частину дня за ноутбуком або ПК, телефон довше залишається недоторканим і, отже, не піддається такому сильному впливу.

Якщо ви незграбні і часто кидаєте телефон, на ньому можуть швидко з’явитися тріщини і вм’ятини. А якщо ви живете в місцях з екстремальними погодними умовами, акумулятор відчуватиме велике навантаження, і телефон може не пропрацювати довго.

Якість апаратної частини телефону також впливає на термін його служби. У флагманах використовуються високоякісні матеріали, і вони прослужать довше, тоді як у бюджетних телефонах часто використовуються компоненти, які вже застаріли, а отже, і застаріють швидше.

Нарешті, те, як добре ви доглядаєте за своїм телефоном, також відіграє величезну роль у тому, як довго він прослужить. Ось кілька корисних звичок, яких слід дотримуватися, щоб продовжити термін служби телефону:

Ознаки того, що вам слід оновити смартфон

Багато людей оновлюють свій телефон, тому що у їхнього нинішнього телефону виникли проблеми. У цьому випадку ми рекомендуємо вам спочатку з’ясувати, що саме не так з вашим телефоном, щоб знати, чи варто ремонтувати його, а не купувати новий.

Однак не варто ігнорувати ознаки того, що настав час оновити телефон. Мабуть, найпоширеніша з них – швидкий розряд батареї, і хоча існують способи продовжити час автономної роботи на Android, найзручніший варіант – купити новий телефон.

Вам потрібно буде негайно оновити пристрій, якщо якийсь важливий компонент почне давати збої. Можливо, мікрофон і динамік засмітилися або пошкодилися, через що ви не можете нормально розмовляти. А можливо, пошкоджено порт для зарядки, і тепер ваш телефон не заряджається.

Якщо ваш телефон став занадто повільним, це зазвичай означає, що процесор більше не справляється з системними вимогами додатків та ігор, які постійно вдосконалюються.

Якщо у вас закінчилася пам’ять, ви можете перенести частину даних на зовнішній жорсткий диск або SD-карту, але найзручніше придбати новий телефон із більшим об’ємом пам’яті.

Ще одна причина для оновлення – це те, що ваш телефон більше не отримує оновлень програмного забезпечення від виробника. iPhone підтримується п’ять-шість років, а більшість виробників Android пропонують лише три роки основних оновлень ОС.

Будь-якої з цих причин достатньо, щоб задуматися про купівлю нового телефону.

Як часто потрібно оновлювати телефон?

Частота оновлення телефону залежить від двох основних факторів: ваших потреб і вашого бюджету. У нашому докладному керівництві про те, скільки потрібно витратити на смартфон, описані функції, на які ви можете розраховувати в кожній ціновій категорії. Але залежно від того, до якого типу користувачів ви належите, вам потрібно буде оновлювати свій телефон протягом певного часу.

Оновлювати свій телефон щороку для більшості людей не має сенсу. Але це цілком зрозуміло, якщо ви працюєте з технікою або є ентузіастом, який хоче (і може собі дозволити) познайомитися з останніми новинками раніше за інших.

Оновлення щороку також означає, що вам ніколи не доведеться турбуватися про те, що ваш акумулятор розрядиться, оскільки з кожною новою моделлю ви отримуєте нову. Крім того, ви отримуєте новітній чип і систему камер для більш зручної роботи в іграх і при фотографуванні.

Більшість людей оновлюють свої телефони кожні два-три роки. До цього часу батарея починає набридати, і багато телефонів Android перестають отримувати оновлення. Крім того, цього часу зазвичай достатньо для того, щоб технологічні компанії представили нові функції, які ви, можливо, захочете отримати у своєму наступному телефоні.

Таким чином, три роки – достатній термін, щоб замислитися про оновлення, але тільки в тому разі, якщо ви знаєте, що новий телефон і його функції будуть вам дійсно корисні. Якщо ваш нинішній телефон працює нормально після закінчення трьох років, ви можете просто замінити батарею, щоб продовжити термін його служби.

Оновлювати телефон кожні три роки – це доцільно для більшості людей, але, можливо, не для вас. Сучасний флагманський телефон уже досить перспективний, щоб прослужити вам п’ять років.

Samsung і Google пропонують до чотирьох і семи років оновлень ОС на своїх останніх моделях телефонів Galaxy і Pixel відповідно. Що стосується апаратної частини, то для підтримання безперебійної роботи телефону достатньо замінити акумулятор.

Не так багато людей носять свої телефони по сім років і довше, але якщо ви один із них, то у вас, найімовірніше, дуже специфічні вимоги.

Наприклад, будівельникам дуже стане в нагоді такий міцний телефон, як Ulefone Power Armor 18T, який оснащений потужним акумулятором ємністю 9600 мАг, здатним прослужити сім років і більше.

Однак міцні телефони не дуже витончені, і їх може бути незручно тримати в руках і носити з собою протягом тривалого часу. На щастя, є альтернативний спосіб уникнути поновлення телефону на довший термін – купити той, що орієнтований на ремонтопридатність і пропонує запасні частини для покупки. Для цього можна придбати модульний телефон, наприклад Fairphone 5.

Це найдоцільніше для літніх користувачів, бо їм просто не потрібні новітні функції; їхні потреби, як правило, простіші та навряд чи зміняться найближчим часом. Їхній користувацький сценарій часто обмежується такими базовими функціями, як дзвінки, смс, перегляд веб-сторінок, перегляд YouTube, використання соціальних мереж і легка фотозйомка.

Оновлюйте телефон, коли це дійсно необхідно

Для одних смартфон – це інструмент, для інших – життєва необхідність. Залежно від того, до якого табору ви належите, ваші пріоритети відрізнятимуться. Не оновлюйте телефон тільки тому, що нова модель має привабливіший вигляд: компанії можуть бути вельми переконливими, змушуючи вас купувати те, що вам не потрібно.

Якщо у вас є спокуса оновити телефон тільки тому, що він вам набрид, ви можете спробувати всілякі трюки, щоб змусити його знову відчути себе новим, особливо на Android. Що довше ваш телефон буде з вами, то довше він перебуватиме далеко від звалища, і то більше грошей ви заощадите з часом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.