Названо 5 головних помилок під час вибору смартфона. Перевірте це перед покупкою

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як вибрати хороший смартфон? Така постановка завдання часто заводить недосвідченого користувача в глухий кут. Дійсно, безліч людей не дуже розбираються в технічних характеристиках телефонів. Тому вони припускаються помилок під час його вибору.

Не так прикро, якщо ви купили найбюджетніший варіант, який з часом перестав працювати. Яка вартість, така і якість. Набагато неприємніше, коли ви обирали потужний або ігровий смартфон, а отримали відверто слабкий або глючний девайс. Розбираємо всі помилки та тонкощі, на які необхідно звернути свою увагу під час вибору хорошого телефона.

Бренд

Звичайно ж, ми прагнемо купити пристрій багатший і потужніший. Але чи завжди можна отримати максимум функціоналу за великі гроші? Наприклад, той же iPhone 15 pro показує, що може впоратися практично з будь-яким завданням. Але чи варто переплачувати в 1.5-2 рази більше за характеристики? Адже можна знайти аналоги за більш демократичну вартість.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Наш список бажаних брендів:

  • Samsung;
  • Xiaomi;
  • Huawei;
  • Honor;
  • OPPO;
  • One Plus;
  • Lenovo;
  • Poco;
  • Redmi;
  • Realme;
  • VIVO;

Це найперевіреніші та найнадійніші бренди, до яких варто придивитися. Ми не беремо до уваги компанії, що піднімаються, на кшталт Techno або призабутий ZTE. У подібних фірм занадто мало гідних моделей на ТОП рівні. Та й ремонт цих смартфонів може обійтися не так дешево.

Наполегливо не рекомендуємо вибирати зовсім невідомі або малопопулярні бренди. Навіть якщо вони пропонують сплав найкрутіших характеристик за ціну на 20-30% нижчу, ніж у аналогічних апаратів конкурентів. У таких девайсах страждає оптимізація, та й сервіс з технічним обслуговуванням сильно відстають.

Процесор

Це серце вашого девайса. Від його характеристик залежить продуктивність смартфона в повсякденних завданнях, а також в іграх. Тут можна відразу позначити дві моделі процесорів:

  • Snapdragon 8 Gen3;
  • Snapdragon 7+ Gen2.

Будь-які варіанти від Mediatek краще не брати. Навіть останні версії від цього бренду не можуть змагатися за потужністю і продуктивністю із зазначеними вище моделями. Сюди ж належать розробки власних чипів від Samsung. Звісно, є окремі моделі корейського бренду з процесорами Exynos 2200, які можуть змагатися зі Snapdragon 8, але вони коштуватимуть дорожче.

Окрему увагу варто приділити охолодженню процесора. Тут є два варіанти:

  • пасивне;
  • активне.

Перше – надійніше, але менш ефективне. По суті, це просто термотрубки, які відводять тепло на спеціальну пластину з металу, що розсіює тепло. Другий варіант, це кулер. Він охолоджує краще, але може з часом забитися пилом. Якщо ви маєте намір вибирати саме ігровий варіант, варто придивитися до активного охолодження.

Пам’ять

У цьому контексті ми говоримо саме про оперативну пам’ять. Вона позначається як ОЗП. Сьогодні найкрутіші моделі оснащені блоками пам’яті на 8-18 Гб. Переважна версія самого чіпсета LPDDR5. Хоча останній показник не настільки критичний. Можна взяти гаджет з менш спритною пам’яттю.

Наприклад, ігровий смартфон Lenovo Legion Y90 якраз оснащується пам’яттю 18 Гб на чипі LPDDR5. Такого запасу вистачить з головою для ігор ще на 2 роки вперед. Актуальні іграшки “з’їдають” не так багато. Оптимальний варіант на сьогодні – девайс із 12 Гб пам’яті на борту.

Батарея

Тут усе просто: чим більше, тим краще. Знову ж таки, потрібно розуміти, що АКБ забирає багато місця всередині девайса. Тому можна спокійно взяти смартфон від 5000 мАг для кількох годин гри. Точно не варто купувати телефони з батареєю на 4000 мАг. Вони можуть сісти в найневдаліший момент.

Ще один важливий нюанс – наявність опції швидкого заряджання. Під час активної гри девайс буде висаджувати батарейку спритніше, ніж зазвичай. У цьому плані оптимальні блоки стартують з позначки 60 ват. Додатковий штрих, це виведення другого роз’єму живлення на бічну грань смартфона. Зручне рішення, яке дає змогу грати без перешкод. Кабель живлення не заважає руці тримати гаджет.

Захист від вологи та пилу

Неочевидний фактор, на який часто не звертають уваги. Все-таки, ігровий смартфон, це девайс, який часто перебуває в руках. Його потрібно захищати від пилу і вологи. Тому варто звернути увагу на моделі з рівнем захисту не нижче IP 68. Такий смартфон не боїться бруду і води. Йому не страшні калюжі, тарілки з рідким супом, склянки з кавою або чаєм.

Висновок

Ми зібрали для вас усі важливі моменти, де люди постійно припускаються помилок. Вибирайте смартфон з розумом, не ведіться на дешеві бренди. Але й не варто переплачувати втридорога за відомі марки. Звертайте увагу на “залізо” девайса. Насамперед – на процесор і пам’ять. Після цього оцінюйте інші характеристики. На ринку десятки потужних та ігрових девайсів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.