Windows 12 може не з’явитися цього року

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Не виключено, що наступне оновлення системи Microsoft називатиметься не Windows 12, а, скоріше, масштабне перероблення Windows 11 із широкою інтеграцією ШІ.

За даними Windows Central, наприкінці цього року Microsoft планує випустити систему “версії 24H2”, яка прийде на зміну версії 23H2 Windows 11, що вийшла минулого року. Багато чуток припускали, що наступна версія Windows буде номерним оновленням через очікуваний сильний вплив ШІ. Однак наразі ймовірнішим видається продовження поточної послідовності оновлення системи Windows 11, тим паче що головний директор із продуктів Панос Панай залишив компанію, додає видання.

Оновлення системи отримало безліч кодових назв, зокрема Hudson Valley і Germanium, для релізу платформи, яка буде спрямована OEM-виробникам для розробки обладнання перед загальним релізом. Очікується, що Microsoft зробить реліз платформи Germanium доступним для виробників у квітні. Хоча повна версія системи не буде готова для оновлення поточними користувачами Windows 11 принаймні до вересня, анонс комп’ютерів зі штучним інтелектом і встановленою версією 24H2 відбудеться приблизно в червні.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За деякими даними, Microsoft може встановити суворі стандарти оперативної пам’яті та NPU для комп’ютерів зі штучним інтелектом під управлінням наступної системи Windows, але неясно, як це вплине на оновлення. Однак видання Windows Central зазначило, що для встановлення версії 24H2 Microsoft використовуватиме метод “підміни ОС”, який повністю замінює стару версію системи на нову. Цей стиль оновлення може бути виконаний тільки в тому випадку, якщо послідовність платформ залишається незмінною, додає видання. Для порівняння, попередня версія 23H2 оновлювалася із внесенням змін у вже встановлену систему.

Після виходу версія 24H2 принесе в екосистему Windows безліч нових функцій, крім ШІ. Багато інших оновлень охоплюють продуктивність, безпеку, UX і якість життя, які Microsoft вже давно тестує у своєму каналі Insider Canary Channel. Хоча не всі ці функції увійдуть у фінальний реліз системи, це лише частина того, над чим Microsoft працює для свого наступного випуску.

  • Оновлення Copilot, переміщення кнопки Copilot.
  • Присвячується “Copilot у Windows” у додатку “Налаштування”.
  • Оновлення Snap Layouts.
  • Оновлення в додатку File Explorer зі створенням файлів 7zip і TAR.
  • Підтримка перегляду та редагування метаданих PNG.
  • Оновлення панелі швидких налаштувань на панелі завдань Windows з пагінацією.
  • Нова кнопка оновлення в списку Wi-Fi у “Швидких налаштуваннях”.
  • Поліпшення продуктивності панелі швидких налаштувань.
  • Схоже, що у версії 24H2 Microsoft також планує провести багато спільної роботи, включно з видаленням різних старих додатків, як-от Cortana, Mail, Calendar, Maps,
  • People і Movies & TV. У майбутньому оновленні буде видалено додаток для роботи з текстом WordPad.

У версії 24H2, незалежно від послідовності назв, з’явиться безліч інших функцій і змін, і в міру наближення до неї буде з’являтися все більше інформації.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.