Яка швидкість інтернету потрібна для сучасного користувача

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Обираючи у провайдера тариф інтернету, більшість людей віддають перевагу тим пакетам, в яких пропонується достатня швидкість передачі даних. При цьому не всі розуміють той факт, що у кожного конкретного ресурсу, додатка або онлайн-іграшки є суто індивідуальні вимоги до швидкісних показників передачі даних. Саме з цієї причини фахівці завжди рекомендують брати пакет послуг з найбільшою швидкістю.

Серфінг

Для перегляду сайтів у глобальній мережі цілком вистачить оперативності передачі даних у 5Мбіт/с. Це цілком прийнятний показник для “звичайного” серфінгу. Але цього недостатньо для тих ресурсів, які перевантажені мультимедіа – вони будуть пригальмовувати і повільно відкриватися. Якщо ж ви плануєте серфити подібними сайтами, то потурбуйтеся про високошвидкісне з’єднання.

YouTube

Яка швидкість інтернету потрібна для перегляду відео у відмінній якості? Відразу скажемо, що швидкість програвання відеороликів багато в чому визначається браузером. Якщо ви використовуєте актуальні оновлення Safari, Firefox або Google Chrome, тоді потрібна швидкість від 500 Кбіт/с, тоді як для браузерів Windows 7, Ubuntu 10 і MacOSX10.7 цей параметр удвічі більший.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Програвання відео на Youtube з різною роздільною здатністю вимагає стабільну швидкість підключення. Так, відео в 4 KUHD потребує щонайменше 20Мбіт/с, тоді як аналоги у форматі SD360 пікселів можуть програватися за швидкості в 0,7Мбіт/с.

Дзвінки

Яка швидкість інтернету потрібна для звичайного спілкування? У цьому випадку також все залежить від використовуваного обладнання та ПЗ. Так, для здійснення:

  • звичайного виклику по Скайп вистачить підключення в 100Кбіт/с;
  • відеодзвінка з картинкою середньої якості – від 128Кбіт/с;
  • відеодзвінка з високоякісним зображенням – від 500Кбіт/с;
  • відеоконференції з гідною роздільною здатністю – від 512Кбіт/с.

Навігація

На думку експертів, для цих цілей швидкість передачі даних у мережі потрібна понад 512Кбіт/с.

Післямова

Фахівці вважають прийнятним інтернет зі швидкістю в 50Мбіт/с, тоді як хорошим можна назвати показник у 100Мбіт/с. Можна підключиться до пакета в 300Мбіт/с або 500Мбіт/с. Якщо є така можливість, то нехтувати нею не слід, оскільки нині до мережі підключається не тільки смартфон і ноутбук, а й безліч інших гаджетів, починаючи зі смарт-годинників, закінчуючи телевізорами і пилососами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.