Чому ваш iPhone майже ніколи не потрібно заряджати вище 80 відсотків

iPhone 15 допоможе вам продовжити термін служби акумулятора, не заряджаючи його повністю.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Новий iPhone 15 містить більш детальну інформацію про акумулятор у розділі “Акумулятор у додатку “Налаштування”. Одна з нових функцій – можливість обмежити максимальний заряд батареї до 80 відсотків від загальної ємності, щоб продовжити термін служби батареї.

Я б сказав, що обмеження зарядки до 80 відсотків – це хороший спосіб подовжити термін служби батареї телефону”. Літій-іонні батареї, які використовуються в більшості смартфонів, з часом деградують, і цей процес прискорюється під впливом тепла і повних циклів зарядки. Обмеживши зарядку до 80 відсотків, ви зменшите нагрівання і навантаження на батарею, що допоможе їй прослужити довше”.

Пастка 22 для здоров’я акумулятора

Це головоломка. Ви хочете, щоб акумулятор прослужив якомога довше до заміни, але найкращий спосіб домогтися цього – заряджати батарею тільки на 80 відсотків. Скажімо, зазвичай батарея вашого телефону працює близько десяти годин. Обмеження заряду до 80 відсотків дасть вам змогу протриматися лише вісім годин.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо головна причина підтримання акумулятора в здоровому стані полягає в тому, щоб він продовжував тримати максимальний заряд, а отже, довше працювати між зарядками, то менша зарядка не має сенсу. То що ж робити? Який сенс зберігати максимальну ємність батареї телефону, якщо ви ніколи ним не користуєтеся?

“Більшості користувачів варто залишити налаштування за замовчуванням і використовувати всю ємність акумулятора, щоб вистачило на весь день. Розрядка акумулятора завдає більше незручностей, ніж трохи повільніша деградація батареї”, – каже Кім. “Що дійсно швидше деградує літієві батареї (крім споживання), так це екстремальні температури і час, проведений у стані високого або низького заряду”.

Звичайно, все залежить від того, як ви використовуєте свій телефон. Якщо ви рідко виходите з дому або працюєте в офісі, де можна легко тримати телефон зарядженим, то таке налаштування має великий сенс. Але якщо ви постійно перебуваєте поза домом і змушені носити з собою резервну батарею, щоб протриматися весь день, то, можливо, вам доведеться просто прийняти удар на себе і щоразу заряджати телефон на 100 %.

Хороший захід

Обмеження заряду працює, тому що акумулятори телефонів не люблять бути повністю повними або порожніми, а також пошкоджуються під час заряджання понад 80 відсотків у гарячому стані. Саме тому швидкі зарядні пристрої подають енергію в батарею до 80 відсотків, а потім уповільнюють заряд до останніх 20 відсотків.

“Швидке заряджання нагріває батарею сильніше, ніж повільне. Вам не потрібен швидкий зарядний пристрій на тумбочці, поки ви спите. Я використовую звичайний зарядний пристрій USB на 5 В”.

“В iPhone вже є функція оптимізованого заряджання акумулятора; вона вивчає ваші звички і тримає батарею на 80 відсотках протягом ночі, щоб закінчити заряджання до 100 відсотків просто перед тим, як вона вам знадобиться. Це вже скорочує час, який батарея проводить у стані високого заряду”.

Навіть якщо у вас немає iPhone 15, ви можете зробити ярлик, який надсилатиме сповіщення, коли заряд батареї сягне 80 відсотків, щоб ви могли самостійно зняти його з зарядки.

Але є й інші способи подбати про свою батарею і зробити так, щоб вона прослужила довше.

“Ви також можете продовжити термін служби батареї вашого iPhone, злегка затемнивши екран, скоротивши час до переходу в сплячий режим, використовуючи режим енергозбереження, обмеживши сповіщення та служби визначення місцеположення, а також заблокувавши телефон, коли його не використовують”, – говорить британський продавець електроніки та фахівець із телекомунікацій Стівен Атвал, який розповів www-genshin.ru електронною поштою.

Зрештою, це завжди компроміс між використанням телефону та його невикористанням. Звичайно, ви можете заощадити заряд батареї, вимкнувши багато функцій, але в якийсь момент вимкнення багатьох функцій робить безглуздим носіння телефону.

Найпрактичніша порада – використовувати стандартні налаштування iPhone (адже Apple краще за інших знає, як краще заряджати акумулятор), ніколи не заряджати телефон у спеку, тримати його на сонці, коли заряджаєте в машині, і робити розумний вибір на користь енергозбереження. Чи повинен ваш екран бути постійно ввімкненим, чи ви можете налаштувати його автоматичне вимкнення через кілька хвилин?

Однак у кінцевому підсумку це програшна битва. Батарея буде розряджатися. Але, принаймні, в iPhone 15 його набагато простіше замінити.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.