Не можна дзвонити по смартфону, не відключивши шкідливі налаштування стеження

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ви хочете, щоб ваш телефон та ваші розмови не контролювались? У телефонах є опції, за допомогою яких можуть бути записані відео або фото без вашого відома. Також можуть відслідковуватися ваше місцезнаходження та доступ до ваших особистих даних. Якщо ви не хочете, щоб треті особи мали доступ до вашої інформації, читайте цю статтю і дізнайтеся, як вимкнути ці функції через налаштування будь-якої моделі телефону (Xiaomi, Samsung, Honor, Poco).

Додаток із символом трубки для дзвінків та пошуку контактів у телефонній книзі. Однак, ця програма також може записувати звуки поряд з вашим телефоном і робити фото або відео без вашої згоди. До речі, воно може отримувати доступ до файлів на фоні та відстежувати ваше місцезнаходження. Важливо знати, що ця інформація надсилається розробникам. Але є можливість вимкнути дозволи цієї програми та позбутися стеження за вашим телефоном. Як це зробити – читайте далі.

Для початку відкриваємо налаштування телефону. Тепер йдемо в розділ “Програми” та вибираємо всі програми. У рядку пошуку прописуємо “телефон” та знаходимо додаток “Телефон”. Кликаємо на нього.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зверніть увагу, що “Телефон” – це така ж програма, як усі інші. Має версію. У розділі “Трафік” вказано кількість переданої інформації, що дивно. Я не додавав нових контактів або не видаляв їх, тому не зрозуміло, звідки йде передача інформації на сервери.

Це може говорити про приховані налаштування, які передають ваші дані в інтернет без вашої згоди. Читайте уважно статтю і повторюйте те, що я покажу, щоб захистити свої дані на телефоні.

Далі потрібно клацнути на розділ “Дозволи для додатків”. Зверніть увагу на кількість дозволів для простої телефонної книжки або дзвонилки. Якщо натиснути на всі дозволи, то з’явиться ще більше прихованих функцій. Можете подивитися заради інтересу, але повернемося назад, бо нас цікавлять основні дозволи.

Наприклад, камера. Навіщо вона потрібна, коли я дзвоню по телефону? Нам поки що не потрібна, тільки в месенджерах типу Telegram чи WhatsApp. Під час дзвінка камера на вашому телефоні може випадково увімкнутися та робити відео чи фото без вашої згоди. Потім ця інформація може бути відправлена ​​невідомо кому на сервер. Тому клацаємо на “Камера” та забороняємо їй доступ. Підтверджуємо заборону. Повертаємось назад і продовжуємо.

Тут налаштовуємо місцезнаходження. Ця установка визначає місцезнаходження GPS під час дзвінка або іноді у фоновому режимі. Незрозуміло, кому потрібно знати де ви знаходитесь. Ми вибираємо заборонити та повертаємось назад до мікрофону.

Пропускаємо список дзвінків та телефонів. Далі налаштовуємо пристрій поблизу. Не потрібно, щоб телефон постійно сканував Bluetooth пристрої поруч. Незрозуміло, навіщо це, просто втрата заряду батареї. Забороняємо та повертаємося назад до файлів та медіаконтенту. Навіщо програмі доступ до вашої Галереї? Тут ми також обираємо заборонити та повертаємось назад.

Відмінно, ми перевели підозрілі налаштування у категорію заборонено. Але це ще не все, ще є важливі налаштування, які потрібно відключити.

Закриваємо налаштування та відкриваємо програму “Телефон”. Вгорі праворуч клацаємо на значок з трьома вертикальними точками та вибираємо налаштування з меню. У розділі “Загальні” клацаємо на пункт “Місця поруч”. Тут говориться, що при використанні пошуку ваше місцезнаходження передається, щоб знаходити місця поряд. Але нам невідомо, хто користується цим. Ми перемикаємо повзунок у неактивний стан поруч із написом “Місця поруч”. Отак і тепер повертаємось назад.

Тепер ваші дані захищені і можете спокійно дзвонити по телефону без підозр.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.