Як вибрати зовнішній жорсткий диск

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зовнішній жорсткий диск – це простий і зручний пристрій, але широке розмаїття доступних накопичувачів може ускладнити вибір зовнішнього жорсткого диска. У цій статті розповідається про те, як знайти відповідний зовнішній жорсткий диск для ваших потреб.

5 факторів, які слід враховувати при покупці зовнішнього жорсткого диска

Будь-який зовнішній жорсткий диск може зберігати кілька файлів, але існують різні обсяги пам’яті, технології та варіанти підключення. Це може ускладнити ваш вибір. Пам’ятайте про ці важливі моменти.

Скільки має коштувати зовнішній жорсткий диск?

Зовнішні жорсткі диски залишаються доступними за ціною великої ємності. Придбання одного зовнішнього жорсткого диска потрібної вам ємності обійдеться дешевше, ніж купівля кількох менших за обсягом.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Із зовнішніми твердотілими накопичувачами справа інакша. Ціна швидко зростає із збільшенням ємності: диски об’ємом 16 ТБ часто коштують 3000 доларів. Придбання кількох менших дисків обійдеться дешевше ніж купівля одного великого.

Діапазон цінНа що ви можете розраховувати $ 30 – $ 50 Зовнішній жорсткий диск об’ємом від 500 ГБ до 1 ТБ. диск ємністю від 2 до 8 ТБ або зовнішній твердотільний накопичувач ємністю від 1 до 2 ТБ. $250 – $500 більший або зовнішній твердотільний накопичувач ємністю 8 ТБ і більше. Деякі накопичувачі можуть мати корпус преміум-класу або розширену гарантію.

Більш дорогі накопичувачі рідко мають унікальні функції порівняно з менш дорогими. Об’єм пам’яті визначає ціну. При цьому накопичувачі вартістю понад 500 доларів можуть спробувати виділитися за рахунок преміального корпусу із міцного металу або розширеної гарантії.

Яка технологія зберігання даних має використовувати зовнішній жорсткий диск?

Зовнішні жорсткі диски використовують одну з двох технологій зберігання даних: жорсткий диск або накопичувач твердотільний.

Жорсткі диски – це металеві диски в корпусі. Вони обертаються, коли потрібно записати або отримати дані. Це робить їх більш крихкими, повільними та галасливими при роботі. Крім того, існує межа їхньої мініатюрності: найменші жорсткі диски мають розмір 2,5 дюйма в діаметрі. Низька ціна компенсує ці проблеми: жорсткі диски мають найбільший обсяг пам’яті за гроші.

Твердотільні диски – це твердотільні диски. У них немає частин, що рухаються, а дані зберігаються за рахунок перестановки електронів. Це робить їх більш надійними, оскільки в них відсутні компоненти, що обертаються, які можуть зламатися. Вони безшумні і часто менші, ніж зовнішні накопичувачі з жорстким диском. Проте їхні твердотілі чіпи коштують дорожче, тому за гігабайт доведеться заплатити більше.

Який обсяг пам’яті повинен мати зовнішній жорсткий диск?

Звичайно, проста відповідь – “стільки, скільки вам потрібно”. Однак це може бути непросто визначити, якщо файли, які ви хочете зберігати, розкидані на папках на вашому комп’ютері.

Ціни на цьому ринку постійно вагаються, але ми радимо почати з моделі ємністю 1 терабайт (1 ТБ), оскільки вони пропонують досить багато місця і зазвичай коштують всього на пару доларів більше, ніж менші диски.

Для зберігання десятків годин відео у форматі 4K, тисяч фотографій із дзеркальної камери, зображень великого розміру або векторних малюнків може знадобитися диск більшого об’єму. Якщо ви працюєте з такими файлами, то швидше за все знаєте, якого розміру вони бувають і скільки їх потрібно зберігати.

Який тип підключення має використовувати зовнішній жорсткий диск?

Більшість зовнішніх накопичувачів підключаються за одним із доступних сьогодні стандартів USB. Старі моделі підключаються через USB Type-A та USB Type-B, а нові – через USB Type-C. Майже всі зовнішні накопичувачі поставляються з кабелем, тому єдиним змінним є те, який порт є у вашого комп’ютера.

Тому варто знати типи USB-портів комп’ютера. Навіть якщо кабель підходить до порту комп’ютера, ви можете помітити розчарування в роботі, якщо підключіть зовнішній накопичувач до повільного порту USB. Якщо з вашим комп’ютером справа саме так, зупиніться на більш повільному і дешевому зовнішньому жорсткому диску, оскільки ви не побачите переваг нових, більш швидких моделей.

USB Type-C – це новітнє з’єднання, що забезпечує високу швидкість передачі даних та живлення по одному кабелю. Фізично USB Type-C відрізняється від старішого з’єднання USB-A. Перехідник з USB-C на USB-A можна придбати, якщо на комп’ютері немає USB-C, але порт USB Type-A може не забезпечувати живлення накопичувача (якщо він не постачається з блоком живлення).

Насамкінець варто згадати ще одне з’єднання: Thunderbolt.. Thunderbolt 3 і 4 фізично сумісні з USB-C, але найчастіше працюють швидше: необхідна пропускна здатність становить 40 гігабайт на секунду. Більшість зовнішніх накопичувачів не використовують Thunderbolt, оскільки USB зазвичай досить швидкий, але ви можете зустріти Thunderbolt на зовнішніх накопичувачах високого класу. Щоб максимально використовувати це з’єднання, вам знадобиться порт Thunderbolt 3 на комп’ютері.

Які вимоги до живлення мають зовнішні жорсткі диски?

Більшість сучасних зовнішніх жорстких дисків не потребують зовнішнього живлення. Натомість вони харчуються виключно по USB, який отримує харчування від вашого комп’ютера. Це означає, що вам не потрібно використовувати блок живлення.

Проте це завжди так. Великі зовнішні жорсткі диски найчастіше потребують зовнішнього живлення. Це також стосується старих зовнішніх накопичувачів, випущених до USB 3 і Thunderbolt.

Зовнішній жорсткий диск, який потребує живлення, не призначений для частого переміщення, навіть якщо технічно його можна переміщати. Купуйте зовнішній диск із блоком живлення лише в тому випадку, якщо вам рідко доводиться його переміщати.

Кому варто придбати зовнішній жорсткий диск?

Зовнішній жорсткий диск – пристрій зберігання даних, фізично окремий від комп’ютера. Зазвичай він підключається USB і може мати власне додаткове джерело живлення. Вони зазвичай більші за розміром і мають більшу ємність, ніж флеш-накопичувачі USB, хоча найдорожчі флеш-накопичувачі USB конкурують із деякими зовнішніми жорсткими дисками.

Зовнішній жорсткий диск сподобається тим, хто потребує більше місця для зберігання даних, але хто не хоче (або не може) модернізувати внутрішній жорсткий диск комп’ютера. Модернізація внутрішнього жорсткого диска найчастіше менш затратна, але складніша, а багато ноутбуків не підтримують модернізацію.

Що робити після покупки зовнішнього жорсткого диска

Зовнішні жорсткі диски підключаються за принципом plug-and-play, тобто не вимагають встановлення додаткових драйверів або програмного забезпечення. Підключіть його до найбільш зручного порту USB (або Thunderbolt, якщо підтримується).

Комп’ютер повинен розпізнати диск майже відразу; якщо це не так, скористайтеся наведеними нижче посиланнями для підготовки диска.

Інші поради щодо купівлі зовнішнього жорсткого диска

Зовнішні жорсткі диски – це відносно прості пристрої з невеликою кількістю прихованих функцій та примх.

Можливо, варто звернути увагу на гарантію або обіцяну довговічність диска. Залежно від виробника, гарантія може становити від одного до десяти років. Більш тривалий термін гарантії свідчить про більш високу надійність, тому якщо ви побоюєтеся втрати даних, вибирайте накопичувач із розширеною гарантією.

Найважливіша порада: стежте за ціною. Оскільки зовнішні жорсткі диски різних брендів та характеристик відрізняються дуже мало, майже завжди варто шукати найнижчу ціну.

ПОШИРЕНІ ЗАПИТАННЯ

  • Що краще: SSD або HDD? Твердотільні накопичувачі (SSD) швидше, довговічніше і можуть зберігати більше даних, ніж жорсткі диски (HDD). Саме тому всі зовнішні накопичувачі, що випускаються сьогодні, – це SSD.
  • Як створити резервну копію даних з комп’ютера на зовнішній жорсткий диск? Щоб створити резервну копію комп’ютера на зовнішньому диску, перейдіть до меню Пуск → Історія файлів (Windows 11) або Установки резервного копіювання (Windows 10) → Додати диск. Ви можете створити резервну копію на комп’ютері Mac за допомогою Time Machine. Створити резервну копію комп’ютера на зовнішньому диску.
  • Як створити резервну копію iPhone на зовнішній жорсткий диск? Щоб створити резервну копію iPhone на зовнішній диск На Mac перейдіть до Finder → Locations → ваш iPhone → Manage Backups. Виберіть резервну копію та виберіть Показати у Finder , а потім перетягніть резервну копію на зовнішній диск Locations.
  • Як зробити внутрішній жорсткий диск зовнішнім? Щоб зробити внутрішній жорсткий диск зовнішнім Встановіть внутрішній жорсткий диск у зовнішній корпус. Потім його можна підключити до комп’ютера і дотримуватися вказівок щодо налаштування “підключи та працюй”.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.