Що робити, якщо загубили смартфон: проста інструкція

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Втрата телефона – завжди стресова ситуація. Це і незаплановані фінансові витрати, спричинені необхідністю купувати новий гаджет, і моральні страждання від втрати важливої інформації. Загубленим смартфоном можуть скористатися шахраї у своїх злочинних цілях.

Якщо ви виявили втрату смартфона, діяти слід негайно. Кіберполіція опублікувала покроковий алгоритм дій, що може захистити загублений телефон.

Насамперед кіберполіція рекомендує зв’язатися з оператором мобільного зв’язку та заблокувати SIM-карту. Це потрібно, щоб зловмисники не скористалися вашим номером при своїх махінаціях.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Потім слід завершити усі активні сеанси в облікових записах.

Якомога швидше потрібно змінити паролі до:

  • облікових записів Apple ID та Google;
  • всіх соціальних мереж;
  • всіх месенджерів;
  • поштових скриньок;
  • онлайн-банкінгу.

Обов’язково потрібно попередньо налаштувати на смартфоні двофакторну автентифікацію – додатковий рівень безпеки, окрім пароля або PIN-коду. Якщо функція увімкнена, при спробі увійти в обліковий запис попросять ввести код, надісланий на певний мобільний пристрій. Або це може бути push-сповіщення, програмні маркери, голосова автентифікація тощо.

Потрібно також за можливості заблокувати або видалити всі дані на пристрої. Для цього варто слідувати інструкціям з офіційних ресурсів виробника втраченого приладу.І, звісно ж, якщо ви стали жертвою крадіжки – одразу телефонуйте до поліції за номером 102 чи 112.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.